Média

Filmek, amiket látnunk kell | 2022 decemberi filmpremierek

Elérkeztünk a 2022-es év utolsó hónapjához és most a decemberi filmpremierek érkeznek! Felkészültetek? Minden műfajjal találkozhatunk majd, lesz karácsonyi, horror, vígjáték és természetesen mese is. Ami a legjobb még ebben, hogy végre láthatjuk az Avatar várva várt második részét is!

December 1

December elsején érkezik a Vérapó című akciófilm, ami olykor vicces, olykor pedig véres lesz. Egy csapat elit zsoldos betör egy gazdag családhoz karácsony estéjén, és mindenkit túszul ejtenek. Ám a csapat nincs felkészülve egy meglepetésharcosra: a Mikulás a terepen van és megmutatja, miért nem szent ez a Miku. A rendező Tommy Wirkola (Boszorkányvadászok, Náci Zombik-sorozat), a forgatókönyvet a Sonic, a sündisznó írói, Pat Casey és Josh Miller hozták létre. A Télapót ebben a verzióban David Harbour alakítja (Fekete özvegy, Stranger Things).

A másik film ezen a napon a Larry lesz, ami egy magyar alkotás. A történet egy 21 éves fiút követ nyomon. Ádám (Vilmányi Benett) dadog és ezt szégyelli, ezért eléggé magának való, ráadásul az édesapja (Thuróczy Szabolcs) se könnyíti meg a dolgát. Ádám egészen addig nem találja a helyét, amíg rá nem ébred, hogy a rapzene segítségével – Larry művésznéven – kifejezheti magát, és szembe nézhet a tehetetlenségből fakadó frusztrációival. Bernáth Szilárd erőteljes bemutatkozó rendezése fiatalokat megszólító, társadalmilag érzékeny filmjére megéri a jegyet megvenni és ezáltal megnézni a Larry című alkotást.

December 8.

Érkezik december 8-án egy horror, Menekülj! címmel. A története nem megszokott, hiszen a főszereplő nő (Alicia von Rittberg) a származását keresi, mert csecsemőként a temetőben hagyták, sátáni szimbólumokkal díszített ruhába csomagolva, ami elég félelmetes. Ahogy a nő egyre közelebb kerül a válaszokhoz és sorban megtalálja a fennmaradt családtagjait, kezd sötétebbé, félelmetessé és fojtogatóvá válni a kutatás. Egyre szörnyűbb dolgok kerítik hatalmába. A norvég horrorok mindig különlegesebbek a társaiknál és hatásosabbak is. Ez is egy olyan film lehet, amire talán 2022 egyik legjobbjaként tekintünk majd vissza.

Érkezik ezen a napon egy aranyos kis mese is, azaz a Csizmás, a kandúr és Az utolsó kívánság című második része. Több, mint tíz évet kellett várni az ismét édes pofijú, de ravasz cica kalandjára, ami biztosan szórakoztató is lesz egyben. Csizmásnak már csak egy élete maradt hátra, de ő nem hagyja ennyiben, vissza akarja szerezni mind a nyolc életét, amihez a Kívánságcsillagot kell megtalálnia. Ehhez pedig segítséget kell kérnie, megalázkodik és a vetélytársaitól, barátaitól kap jobb kezet. Meglátjuk, hogy milyen lesz a Csizmás a kandúr legújabb kalandja, Az utolsó kívánság.

December 15.

December 15-én végre valahára látható lesz a mozik nagyvásznain az Avatar második része, A víz útja. Hasonlóan a Csizmás a kandúrhoz, itt is rengeteg idő telt el az első csodálatos látványvilággal megáldott Avatar és a második film között, de elérkezett a pillanat, amikor megtekinthetjük min dolgoztak több évig a készítők. Az előzetes magáért beszél, korábban pedig már hoztunk is róla egy cikket Minden, amit tudni kell az Avatar 2 filmről címmel, amiben a legtöbb dolgot eláruljuk nektek. Mozira fel!

Ismét egy újabb horrorfilmmel gazdagodott a decemberi filmpremierek felhozatala, mégpedig A látogatás című alkotással. A története egy dán családról szól, akik meglátogatnak egy holland családot, akikkel egy nyaraláson találkoztak. Az idilli hétvége lassan kezd feloldódni, de átesnek a ló túl oldalára és a helyzet kellemetlenné, feszültté és félelmetessé válik. Furcsa titkok látnak napvilágot a holland család körül, ami miatt a film maga is nyugtalan pillanatokat fog okozni. Az alkotás írói egyébként házaspárok és egy igaz történetet mesélnek el, ugyanis hasonló módon ők is találkozhattak volna egy holland családdal, de végül lemondták, mert nem ismerték őket. Azt ecsetelik ebben a filmben, hogy mi lett volna a legsötétebb végkimenetele ennek a látogatásnak.

December 22.

December 22-től visszatérünk a karácsonyi ünnephez, hiszen jön a Teddy mackó karácsonya című film. A film kicsit hasonlít a Ted című vígjátékra, na de ez nem lesz annyira őrült. Mariann a főszereplőnk aki egy karácsonyi vásár forgatagában egy különleges Teddy mackóra lesz figyelmes, ami bár elsőre egyszerű plüssnek tűnik, de minden várakozását felülmúlja, amikor az életre kel. Ekkor még egyikük sem sejti, hogy ez egy életre szóló barátság és kaland kezdete. A Teddy mackó karácsonya egy igazi kis családi film, amit vétel lenne kihagyni.

December 22-én érkezik a decemberi filmpremierek felhozatala közt az I Wanna Dance with Somebody azaz, A Whitney Houston film. Ebben pedig nem meglepő módon a tehetséges és csodálatos énekesnő életét ismerhetjük meg. Nyomon követhetjük útját az ismeretlenségtől egészen a zenei szupersztárig. A főszerepben Naomi Ackie lesz látható, akit például a vagy a című alkotásokban jelent meg. Reméljük nem okoz senkinek sem csalódást, hiszen ő alakítja minden idők egyik legnagyobb női R&B énekesét.

Ezen a napon még egy film lehet érdekes sokak számára, azaz az Ufóvadászok. Egy nevelőszülőkhöz került lázadó tini azt gyanítja, hogy az apja nem halt meg, hanem elrabolták. Elhatározta, hogy egy UFO-szövetség segítségével kideríti az igazságot. Rég láttunk már űrlényekkel kapcsolatos alkotást, ha nem számoljuk a nemrég megjelent American Horror Story sorozatot. Úgy gondoljuk, hogy ez új színben fogja feltűntetni a földönkívüli lényeket.

December 29.

Végezetül a decemberi filmpremierek felhozatala egy érdekes fantasztikus filmet rak elénk, ami A varázsfuvola címet viseli. A 17 éves Tim Walker Londonból az osztrák Alpokba utazik, hogy a legendás Mozart bentlakásos iskolába járjon. Ott felfedez egy évszázados elfeledett átjárót Mozart “A varázsfuvola” fantasztikus világába.

Ez lett volna a decemberi filmpremierek felhozatala. Ti melyik alkotás miatt látogatjátok meg a mozit vagy kuckóztok be a szobába? Illetve van olyan film, amit hiányoltok a listánkról? Jönni fogunk az online streaming szolgáltatók karácsonyi felhozatalával is, hogy az ünnepi hangulat elkezdődjön.

Hozzászólások