Könyvek

Könyvcsereprogramot indít a Bookline!

A Millenárison kiállított csereponton le is adhatjuk megunt könyveinket, de akár válogathatunk is a mások által felajánlott könyvek közül. 

A cégcsoport nem titkolt célja ezzel a kezdeményezéssel, hogy minél kevesebb könyv végezze kukában és minél több találjon közülük új, szerető tulajdonost. Így egyszerre csökken a hulladéktermelés és jutnak az emberek kvázi ingyen új könyvekhez. Ráadásul ez a kezdeményezés még az olvasás népszerűsítésében is segíthet.

Ezek a cserepontok, az úgynevezett Lapozók több funkcióval is rendelkeznek. Egyrészt elhozhatjuk ide a már megunt, nem olvasott könyveinket és cserébe mi is válogathatunk a kínálatból. Másrészt, ha csak egy kis gyors kikapcsolódásra vágyunk, akkor is vehetünk ki könyvet és akár helyben el is olvashatjuk.

Mindegyik könyvben találhatunk egy pecsétet is, ami szintén a kultúra népszerűsítését tükrözi:

Ez a könyv ingyenes, közös, és nem szeret olvasatlanul porosodni.

A Bookline egyelőre két ilyen pontot nyitott meg Budapesten: az egyik a gyerekeknek szól, ezt a Zöld Péter játszótéren találhatják meg az érdeklődők, a másikban inkább a felnőttek találhatnak érdekes olvasnivalókat, ez az egység a Nemzeti Táncszínházzal szemben helyezkedik el. A cég hosszútávú célja az, hogy Budapest után más városokban is nyílhassanak ilyen pontokat, ezzel is minél több emberhez eljuttatva az olvasás nyújtotta élményeket.

Ti tervezitek kipróbálni ezt a könyvcsere lehetőséget? Esetleg már ki is próbáltátok? Hogy tetszett? Írjátok meg nekünk kommentben! 

 

 

Hozzászólások