Könyvek

Augusztusban újra megjelenik Stephen Kingtől Az írásról!

Augusztus közepén érkezik az Európa Kiadótól Stephen King Az írásról című könyve. King napjaink egyik legolvasottabb szerzője, a horror királyaként is emlegetik, így talán érdemes lehet megfogadni írástechnikai tanácsait.

Az írásról először 2005-ben jelent meg magyarul az Európa Kiadónál, Bihari György fordításában. A második kiadás tartalma változatlan, viszont a kötet egy új, modernebb külsőt kapott. Szerintem az új borító kellemesebb megjelenésű, az élénksárga betűk megragadják a figyelmet, és a szerzőről is egy határozottan előnyösebb fotót kapunk, mint a korábbi kiadás esetében.

A kötet várhatóan augusztus 17-én kerül újra a könyvesboltok polcaira.

Én már nagyon várom Stephen King írástechnikai könyvének megjelenését, mert kíváncsi vagyok arra, hogy milyen út vezetett az áttörő irodalmi sikeréhez, valamint szívesen kipróbálnék néhány új írói praktikát is. A kötetet már elő is tudjátok rendelni a kiadótól 30% kedvezménnyel.

Ti is kíváncsiak vagytok a horror királyának tanácsaira? Írjátok meg nekünk kommentben!

Stephen King – Az írásról

1999-ben bejárta a világsajtót a hír: Stephen Kinget elütötte egy kisteherautó, s a népszerű író súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Szerencsére – és az olvasók nagy örömére – King felépült. Lábadozása idején írta meg, pontosabban fejezte be az 1997-ben elkezdett, majd félretett művét, Az írásról-t. King ezúttal nem borzongatni akarja kedves és hűséges olvasóit, hanem elmeséli, hogyan vált íróvá, és bevezeti őket a szakma rejtelmeibe.

A tőle megszokott lendületes stílusban, humorral átszőve beszél finoman szólva is hányatott gyerekkoráról – hogyan vándoroltak városról városra, mennyit küszködött az édesanyja, hogy fenntartsa a családot, gyerekkori csínyekről –, kezdeti nehézségeiről, amikor rendre visszautasították az írásait, alkoholproblémáiról, majd a Carrie jelentette áttörésről 1974-ben. S innentől kezdve egyenesen ívelt felfelé a karrierje, mely mind a mai napig töretlen. Beavatja olvasóit műhelytitkaiba, és hol világirodalmi, hol saját elbeszéléséből vett példákon keresztül szemlélteti, hogyan zajlik nála az alkotás folyamata – az első, nyers változattól a végső formába öntött műig. Mindeközben arra is szakít időt, hogy írásra buzdítsa arra hajlamos olvasóit, ellátva őket jó tanácsokkal. Stephen King rajongói – új oldaláról ismerve meg kedvenc írójukat – ezúttal bepillantást nyerhetnek abba, hogyan is készülnek az általuk olyannyira kedvelt, izgalmas, annyi kellemes-borzongató percet szerző művek, de a kötet rendkívül szórakoztató lehet bárkinek, akit érdekel, hogyan születnek a sikerkönyvek.

Hozzászólások