Kong: Koponya-sziget kritika

A Kong rendkívül vegyes érzelmeket hagy a nézőben miután kilép a moziból. A film igazából nem sokkal több egy mesterien megoldott látványfilmnél. Az óriás-lények, bombázó helikopterek mellé egy túlzottan is egyszerű történetszál társul. Nézzünk bele egy kicsit részletesebben!

 

A történet röviden annyi, hogy Kong, az óriásgorilla otthonát, a Koponya-szigetet újonnan fedezik fel a kutatók, és sejtvén valami furcsa jelenlétét, katonai kísérettel indulnak neki a vihargyűrű által körbeölelt idegen földrésznek. A történet a vietnámi háborúból való amerikai kilépés idején játszódik. A katonák eleinte nem tudják, hogy a tudósok valódi célja a szigetre való belépéssel az, hogy igazolják: a sziget eltér az eddig ismert, megszokott szárazulatoktól.

Amikor áthatolnak a viharon, egyből Kong-gal találják magukat szembe. Leveszi a helikoptereket az égből, és nagyon sok katona halálát okozza. Ebből egy egész jó történet is kisülhetett volna, de sajnos nem így lett.
Először beszéljünk a látványról, ha már úgyis ez az első, ami feltűnik a filmben. Részletesen kidolgozott óriásmajom, drámai robbanások, taszító CGI-lények jellemzik ezt az alig két órás mozit. Sajnos igaz a filmre, hogy a látvány elviszi a hátán a történetet, de ha valaki szereti az akció dús képsorokat, akkor már érdemes beülnie. Látszik rajta, hogy nem kapkodták el a film technikai oldalát, de ez nem elég. Az animálások egészen kifinomultak, és nincsenek benne szembetűnő bakik, ezért ha másnak nem, biztosan elmegy eye-candy élménynek a Koponya-sziget megnézése.

Az összes karakter egyszerű volt és tipikus. A háborút viselt ezredes, aki megőrült a sok harcban, a katona, aki fel akarja adni, a hidegvérű izmos felfedező, a nő, aki erős akar lenni, de nem sikerül, a tudós, aki később gépágyúval lövöldözik, és még sorolhatnám. Plusz pont, hogy a King Kong elemeit megtartották, ilyen például az ikonikus mellkasverés és az újságíró nővel való kommunikáció.

Voltak benne jó csavarok, de a filmnek néha kellett volna egy-egy nyugodt rész, ami sajnos  nem igazán fordult elő. Ezért, könnyen érezheti az ember, hogy „sok” számára az, amit ez a mozi mutatni akar.

Aki szereti az akció dús jeleneteket, és nem zavarja, hogy a történet nem valami mélyreható, annak bátran ajánlom, de még neki is szigorúan „egyszernézhetős.”

A forrás a képre kattintva érhető el

Hozzászólások