Filmek

Jövő héten érkezik a Made in Italy

Augusztus 6-án kerül bemutatásra a Made in Italy című amerikai dráma a Big Bang Media forgalmazásában. A 93 perces alkotást James D’Arcy írta és rendezte. A főszereplők között ott van Liam Neeson (Men in Black, Nyomorultak), Micheál Richardson (Big Dogs, Dermesztő hajsza), Helena Antonio (Action Team, Heckle) és Lindsay Duncan (Időről időre, Napsütötte Toszkána) is. 

A történet egy családi dráma, amely Olaszországba repíti a nézőket. Megismerkedünk Robert-tel és Jack-kel, aki apa és fia. A kisvárosi életet bemutató mozihoz hasonlókat már korábban is láthattunk, hiszen nem egy alkotás játszódott a mediterrán térségben. Ott van rögtön Lindsay Duncan korábbi filmje, a Napsütötte Toszkána, amely a mai napig klasszikusnak számít.

A Made in Italy egy szívmelengető, komédiába csomagolt családi dráma, amely Toscana napsütéses vidékeire kalauzolja el a nézőt. A londoni bohém művész, Robert, fiával, Jackkel visszatér Olaszországba, hogy felújítsa azt a nyaralót, melyet egykori felesége hagyott rájuk. Arra azonban egyikük sem számít, hogy a házat milyen borzasztó állapotban találják… Ahogy apa és fia hozzálátnak a munkálatoknak, rá kell ébredniük, hogy nem csak a nyaralóra, de kettejük kapcsolatára is ráfér egy alapos renoválás. Szerencsére eleinte lehetetlennek tűnő feladatuk során segítségükre van a közeli kisváros bohókás apraja nagyja, így az idő előrehaladtával Robert és Jack nem csak a ház körüli teendőikkel kezdenek el haladni, hanem esélyt kapnak, hogy túllépjenek múltbéli sérelmeiken és újra megleljék a boldogságot. 

A film érdekessége, hogy a két főszereplő, Jack és Robert, azaz Liam Neeson és Micheál Richardson a való életben is apa-fia kapcsolatban állnak egymástól. Ez nem túl megszokott Hollywoodban, de úgy látszik, hogy ez az esetükben most nagyon jól tudott működni.

Hozzászólások