Belvárosi japán pubot teszteltünk | WAFU Japanese Pub

A belváros egyik kis utcájában, az Oktogon és az Astoria között megbúvó WAFU Japanese Pub egyszerű, szolid homlokzata miatt nem tűnik nagy látványosságnak. A környéken bizonyára könnyedén találhatnánk csábítóbb, kicicomázottabb éttermet is, ám ha szeretnénk jól elkészített japán ételeket és italokat kóstolni, akkor a legjobb helyen járunk.

Belépve a legelső dolog, ami megragadja a tekintetet, a falra festett látványos kép. A dizájn többi része igen egyszerűnek mondható a kétfős asztalokkal és székekkel. A következő dolog, ami szembeötlik az étlap és az itallap közti különbség, utóbbi ugyanis lényegesen hosszabbra sikeredett, de a WAFU nem is szándékozik hagyományos értelembe vett étterem hírében állni. A fő profiljuk inkább az esti iszogatás melletti könnyű vacsora, így nem is olyan meglepő, hogy csak délután fél hatkor nyitnak, cserébe pénteken és szombaton egészen hajnali háromig nyitva tartanak.

Mivel ezúttal csak vacsorázni terveztünk, így rögtön az étlapért nyúltunk, amin többek között három különböző ráment, tavaszi tekercset, tofusalátát, japán curryt, teriyaki csirkét és matchás sajttortát is találunk. Mi végül a miso leves, gyoza és a yakisoba (sült tészta) mellett tettük le a voksunk. Amíg az ételekre vártunk, alaposabban átnéztük az itallapot. Jó érzéssel nyugtáztuk, hogy a hagyományos szaké mellett jó pár japán sör, likőr és koktél is található a kínálat között. A gyümölcsös beütésű Etsu ginről érdekességként azt is megtudtuk, hogy a szó japánul élvezetet jelent.

Az ételekre igen hosszadalmasan kellett várni, ráadásul elég nagy időkülönbségekkel érkeztek meg az egyes fogások, ahelyett, hogy összehangolva, egyszerre kaptuk volna meg őket. A kellemetlenség miatt kissé félszegen indult a vacsora, de az ételek gyorsan kárpótoltak. A gyoza húsos tölteléke jól fűszerezett és a batyuk tésztája is teljesen rendben volt, bár azt sajnáltam, hogy a köretként kínált saláta zacskós, de legalább a mellé járó szósz elég jó ahhoz, hogy megmentse. A miso leves szintúgy nem okozott csalódást, bár az én ízlésemnek kissé túl lágy volt a tofu, a yakisoba pedig enyhén édeskés, egészen különleges ízű volt.

Annyit még érdemes tudni, hogy a Facebook oldalukon meg szoktak osztani kuponokat, ezekre érdemes rápillantani, mielőtt útnak indulnánk, most júliusban például ingyen Asahi sört adnak 2000 Ft feletti fogyasztás esetén. A másik két lényeges információ, hogy az angol nyelvtudás nem árt, hiszen nincs magyar nyelvű étlap és a pincér sem beszél magyarul, illetve felszolgálási díjjal is számolnunk kell.

A WAFU összességében igazán remek kis hely. Az ételekkel teljesen meg voltunk elégedve és a pincér is végig kedves, vendégszerető volt. Egyedüli negatívumként az elhúzódó felszolgálást tudnám megemlíteni, így az a tanácsom, hogy ha ti is szívesen kipróbálnátok a helyet, jelezzétek a pincérnek, hogy lehetőség szerint egyben hozzák ki a megrendelt ételeket. Így talán elkerülhetitek ezt a kellemetlenséget.

Hozzászólások