Gasztro

Isteni karácsonyi alkoholos italok az idei ünnepekre

A karácsonyi összejövetelekhez minden esetben hozzátartoznak a baráti és családi italozások, amik kiváló alkalmat nyújtanak arra, hogy önfeledten ünnepelhessünk. Amellett, hogy megpróbálunk ügyelni a megfelelő mértékre, nem árt olyan finomságokat felszolgálni, amiket bárki szívesen fogyaszt. Lássuk, hogy milyen isteni karácsonyi alkoholos italokat érdemes kipróbálni idén!

Decemberi ünnepi szokások

A téli időszakban amúgy is sokkal szívesebben fogyaszt az ember valamilyen gőzölgő italt, amely melegséggel áraszt el bennünket. Az ünnepek alkalmával azonban előtérbe kerülnek a forralt borok mellett a különlegesebb változatok is, amiket a családdal és a barátokkal fogyaszthatunk el. Emellett természetesen a különféle vásárokon, sízés, korcsolyázás, esetleg városnézés közben is szívesen kóstolunk valamilyen karácsonyi ízt, ami enyhén szeszes, ámde annál fűszeresebb.

Tojáslikőr

A likőrök mindig hódítanak, csak egyes időszakokban más-más ízek kerülnek előtérbe. A jól megszokott megoldás helyett azonban érdemes elgondolkodni a kevesebb cukorral és több tojással készült változaton. A téli esték befutója lehet, hiszen nem túl erős, mégis melegséggel tölti el az embert.

Gin tonic

A röviditalok minden évszakban és ünnepkor hódítanak, nincs ez másként a gin tonic esetében sem, amelyet karácsonykor is előszeretettel veszünk elő a baráti társaság számára. Amennyiben azonban egy kicsit különlegesebbé tennék ezeket a változatokat, érdemes elgondolkodni a szárított lime vásárlásán, amellyel további ízt adhatunk az ital számára.

Karácsonyi puncs

Kinek ne lenne a kedvence a karácsonyi vásárokon beszerezhető puncs, ami igazán kellemes ízvilággal rendelkezik? Ezt azonban otthon is el lehet készíteni, így akár házi körülmények között, egy ünnepi film társaságában is fogyaszthatóvá válik. Nem nagy ördöngösség megcsinálni, így biztosan sikerélményben lehet részünk. Kedvünkre variálhatjuk az ízeket, így mindig más és más változatot élvezhetünk.

Fagyasztott ünnepi vodka

Az eredetileg a svédektől származó ital nemcsak látványos, de rendkívül finom is. A mindenféle fűszerekkel tarkított alkohol a nevéből is adódóan, fagyasztott formában kerül az asztalra, amely szépen lassan olvad ki, így nem fogy el pillanatok alatt, ráadásul egész este hűvös maradhat.

Mit adjunk az alkoholt nem fogyasztók számára?

Persze akadhatnak olyan barátok, esetleg esték, amikor valaki, vagy akár mi magunk sem fogyasztunk szívesen alkoholos italokat. Ilyenkor szóba jöhet egy krémes forró csokoládé, akár fahéjas, akár mogyorós, illetve fehércsokis ízben egyaránt. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így senki sem marad ki a buliból.

Összegezve

Hamarosan itt a karácsony, amikor egyre többször kerül elő valamilyen ízletes alkoholos finomság. Legyen szó tojáslikőrről, puncsról, esetleg vodkáról egyaránt, a fűszeres gin tonicot talán semmi sem múlhatja felül. A szárított lime vásárlásával pedig tovább dobhatunk az amúgy is egyedülálló ízvilágon.

Hozzászólások