Könyvek

Hármas megjelenés a GABO Kiadónál

A GABO Kiadó  mindig törekedett arra, hogy a külföldi fantasy- és sci-fi címeik mellett a magyar szerzők is elég figyelmet kapjanak. Minden évben több hazai szerző könyvét is kiadják, emellett pedig szívesen karolják fel az újdonsült írókat is. Nemrégiben rögtön egy hármas megjelenést jelentettek be, ráadásul mindhárom nagyon izgalmas történetnek ígérkezik!

A GABO első címe Kleinheincz Csilla Alvilági szövedék regénye, melyben a természet központi szerepet kap. Főszereplőnk Gerle Cseregő nevű kis falujában éldegél nyugodtan és fényes jövő áll előtte; kertészként hamarosan megörökli édesapjától a kertvezetői munkát és összeházasodik gyerekkori szerelmével. Azonban egy nap rettenetes dolog történik vele az erdőben, ami aztán nem csak az ő életét fordítja fel gyökerestől, de az egész falura nagy hatással lesz. Olyan hatalmas, emberfeletti erők lépnek működésbe, melyek elszabadulása után kérdéses még a világ fennmaradásának sorsa is.

Kleinheincz Csillától tehát az Ólomerdőhöz hasonló nagy dobásra számíthatunk ami ráadásul gyönyörűen kifejező borítóval is fog érkezni.

Kleinheincz Csilla – Alvilági szövedék

Cseregő, ​a hagyományokat büszkén őrző hegyi falu és Kísértó, az iparosodásának köszönhetően egyre messzebbre terjeszkedő város között évszázadokra nyúlik vissza a szembenállás. Nemcsak szokásaik választják el őket egymástól, hanem Mikosz, a rettegve csodált isten is, aki hívei testében él, és akitől a falusiak mindenáron távol akarják tartani magukat. A közösségek békés távolságtartással élnek egymás mellett, ezt azonban egyre több feszültség fenyegeti.
Gerlére cseregői közösségében fényes jövő vár: az érzékeny, de robbanékony kertészlány hamarosan megörökli édesapjától a kertvezetői munkát és egybekel gyerekkori szerelmével. Miután azonban egy nap valami rettenetes történik vele a közeli erdőben, nem csak az ő élete fordul fel gyökerestül: olyan folyamat veszi kezdetét, amelynek során földalatti és emberfeletti erők lépnek működésbe, a tét pedig nem kisebb, mint a jelenleg ismert világ fennmaradása.

Kleinheincz Csilla, az Ólomerdő-trilógia szerzőjének régóta várt új regénye nagyszabású fantasy, amelyben az ember csak egy a természet élőlényei között, a merev gondolkodásmód visszafordíthatatlan károkat okoz, az együttélésért pedig korábban elképzelhetetlen árat kell fizetni.

Frank Márton Vadhatár című regényében egy egészen különleges történetet mesél el. Létezik egy gyönyörű, ám brutális hely, aminek Állatkert a neve. Ide érkezik főszereplőnk Hal, osztálytársaival együtt egy kis szórakozásra, ám rövidesen valami sokkal rémesebb veszi kezdetét. Ahogy ugyanis a csapat egyre mélyebbre hatol a vadonba, az addigi egyszerű kívülállóból rövidesen zsákmány lesz és kegyetlen játszma kezdődik, melynek tétje az életben maradás. Frank Márton legújabb regényében azt a kérdést feszegeti vajon mekkora a különbség az emberek állati és emberi énje között és mi történik ha ez a határ egyszer csak elhalványul.

Frank Márton – Vadhatár

Az Állatkert egy olyan hely, ahol a kerítések és korlátok áthághatóak. Ahol egy egész osztály eltűnhet a vadállatok között.

Hal, a fiatal fiú erre a helyre érkezik társaival, de ahogy egyre mélyebbre hatol az Állatkertben, a közösség kívülállójából hamarosan zsákmánnyá lesz, és az útvesztőben kegyetlen hajsza veszi kezdetét. Az Állatkert kapuján belépve a fiatalok szembesülnek valódi énjükkel, és az emberi és az állati között húzódó határvonalak elhalványulnak.

Frank Márton, a Páratlanok-trilógia szerzője a Vadhatárban merész, formabontó történetet mesél el.

A GABO harmadik újdonsága Rusvai Mónika Kígyók országa című regénye, mely fantasy-elemekkel mesél a múlton és embereken átívelő korszakos traumákról valamint, hogy mi történik ha ezeket sokáig elzárja magában az ember. Két síkon zajlanak a cselekmények; egyrészt látjuk Mécs Idát a múltban, aki tisztában van azzal, hogy a „valódi” világon túl létezik egy ennél jóval bűbájosabb és a saját szabályait követő másik valóság is, ahol semmi sem az, aminek látszik. Ám a mi világunkban zajló szörnyűségeket még a mágia sem tudja feltartóztatni és a lány, hogy megmentse az öccsét a közeledő második világháborútól kénytelen alkut kötni a „világ mögötti világ” egyik lakójával, aminek természetesen nem várt következményei lesznek a jövőre nézve.

Másik főszereplőnk Dér Hanga, aki már a kétezres években él és semmit nem tud a származásáról. Egy nap azonban egy furcsa erdő és egy katona szelleme kezdi el kísérteni rájön, hogy az anyja talán nem csupán annyit titkolt el előle, hogy ki is az apja.

Rusvai Mónika – Kígyók ​országa

Mécs Ida gyerekkorától fogva tudja, hogy a cselédszoba küszöbén túl egy másik világ erdejének fáit hallja, és hogy az anyja egy titokzatos férfival eteti meg a család bánatát. Ahogy közeleg a második világháború, maga is megtanulja megkötni a rossz emlékeket, de a történelmet a mágia sem képes feltartóztatni, és Ida, hogy megmentse az öccsét, olyan alkut köt a világ mögötti világ egyik lakójával, amelynek következményeit képtelen felmérni.
Dér Hanga a kétezres években él, és semmit nem tud a származásáról. Amikor egy idegen erdő és egy katona szellemképe kezdi kísérteni, rájön, hogy az anyja nem csupán azt titkolta el előle, hogy ki az apja, de súlyosabb titkokat is rejteget – és a rejtélyeket csak Hanga mágikus érintése oldhatja fel.

A Kígyók országa több generáción át, bűbájos nőkön keresztül mesél arról, milyen ára van a történelmi és lelki traumáknak, amelyeket a világ mögötti világra zárnak az emberek.

Mind a három regény nagyon izgalmasnak ígérkezik, a GABO Kiadó ráadásul megint kitett magáért a kivitelezést illetően is, ugyanis mindegyik kötethez gyönyörű borítók készültek. Már nagyon várjuk, hogy olvashassuk ezeket a különleges történeteket!

A kiadó honlapján már akár elő is rendelhetjük őket és már a megjelenésre sem kell olyan sokat várni, várhatóan ugyanis mindhárom kötet a 94. Ünnepi Könyvhétre érkezik majd!

Nicola Yoon – Minden, minden

Hozzászólások