Sorozatok

Animeajánló: Kimetsu No Yaiba (Demon Slayer)

Egy újabb animeajánlóval érkeztünk, amiben a 2019-ben megjelent Kimetsu No Yaiba, azaz a Demon Slayer alkotásról lesz szó. A mangaadaptáció hatalmas sikernek örvend, mondhani, hogy a 2019-2020-as év legjobb animéi között van. A shonen műfajba tartozó anime első évada 26 részes volt, ezután 2020-ban elkészült a folytatása, ami végül egy film lett és a második évada is már folyamatban van.

A Demon Slayer története a Taisho-korszak Japánjában élő Tanjiro nevű fiatal, szerethető, jó szívű srác útját követi nyomon, aki elveszti családját egy démontámadásban. Egyedül a húga éli túl, Nezuko, de az öröm nem tart sokáig, ugyanis kiderül róla, hogy démonná változott. Tanjiro eltökélten keresi a gyógymódot arra, hogy megmentse testévérét, így csatlakozik a Démonölő alakulathoz és tesz szert két nagyon jó barátra. Sok harc, rengeteg vér és érdekes történetet mesél el nekünk az anime. Nem hiába dicséri szinte az összes kritikus és a nézők is nagyon szeretik.

2021. februárjától a manga, több mint 150 millió példányban volt forgalomban, beleértve a digitális változatokat is, így minden idők egyik legkelendőbb manga-sorozatává vált. A Koyoharu Gotouge által írt és illusztrált anime kritikusan elismert és dicséretes volt szinte mindenhol. A manga sorozat számos díjat kapott és az anime is büszkélkedhet több neves japán díjjal és jelöléssel.

Érdekességek az első évadról:

  • Az egyenruhák, a különleges kardok és a Hirashi sorai hasonlóak Bleach Shinigamijához. A vízszerű kardmozgás azonban hasonló Rurouni Kenshinhez.
  • Amikor a manga készítője, Koyoharu Gotouge először meglátta Tanjiro és Rui közötti éghajlati csatajelenetet, sírva csodálkoztak azon a szépségen, hogy az anime milyen szépen ábrázolja ezt a jelenetet.

Az anime folytatásaként készült egy film, amiben a manga második évadát készítették el. Hogy miért pont film lett sorozat helyett? Azért, mert a manga második évada rövidre sikeredett és nem lehetett volna kihozni belőle egy 26 részes folytatást. Ezért készült el a Kimetsu no Yaiba – The Movie: Mugen Train.

Érdekességek a filmről:

  • Megjelenésekor ez volt a legjövedelmezőbb film, amelyet a Covid-19 világjárvány idején mutattak be a mozik, és rekordot döntöttek Japánban, miközben a világ más részein pangott a mozi.
  • 2020 decemberében a film minden idők legsikeresebb filmjeként felülmúlta Chihiro szellemországban (2001) című alkotást. 2020 november végére a Titanicot (1997) is felülmúlta, így minden idők második legjobban kereső anime filmje volt Japánban.
  • Az eredeti cím “Végtelen vonat” volt (ez volt a Manga Arc neve is, amelyen a film alapul); feltehetően megváltoztatták, hogy elkerüljék a zavartságot vagy az esetleges jogi kérdéseket a Cartoon Network “Végtelen vonat” című műsorával.

Februárban kaptuk meg a legelső előzetest az animéhez és ennél többet még nem árultak el a készítők. Ha minden igaz, akkor még az évben érkezik a második évad, amit Twitteren tettek közzé. Emellett az is kiderült, hogy a Fuji TV-n főműsoridőben fog adásba kerülni.

A következő szezon címe Kimetsu no Yaiba: Yūkaku-hen lett, a történet pedig rögtön a Mugen Train animációs film eseményei után kezdődnek. Ismét Haruo Sotozaki rendezi, Akira Matsushima karakterterveivel és az Ufotable-nál gyártják. A történet ott kezdődik, hogy a főszereplők eljutnak Yoshiwara-ba, Japán híres vörös lámpás negyedébe, hogy felkutassák a környéket terrorizáló démonokat. Mellette pedig keresik a fő ellenséget, Muzan Kibutsujit, az első démonkirály és az összes létező démon ősét, valamint Tanjiro továbbra is azért küzd, hogy húga újra ember lehessen.

Én már nagyon kíváncsi vagyok az új Demon Slayer évadra és alig várom, hogy megtudjam mit kell még átélnie a fiatal Tanjironak és barátainak az útjuk során.

Vélemény a megfilmesített Death Note animéről

Hozzászólások