Kultúra

Halloweeni programötletek

Sokan még mindig ellene vannak annak, hogy Magyarországon is ünnepeljük a Halloween-t. Szerintünk ez mindenkinek a saját döntése, ma viszont azoknak hoztunk néhány tippet, akik szeretnének valami kicsit rémisztőt csinálni a lidércek éjszakáján.

1, Szabadulószoba

Egy kis szobába bezárva lenni igazán izgalmas élmény. Erősen kell gondolkodni, de egy összeszokott baráti társaságnak nagyon jó szórakozást jelent. Ez a program önmagában is szuper, de a Halloweenkor szerencsére van lehetőségetek valami rémisztőbbet választani. Ajánljuk nektek a Pániq szoba, vagy a Neverland szabadulószoba lehetőségeit, ahol lehet külön ijesztő helyiségekbe menni. Ezen kívül a Nightmare in Budapestnél is tudtok szabadulni. Ha még jobban szeretnétek rátenni a hangulatra, menjetek este, vagy éjjel!

2, Horrorlabirintus

Budapesten található egy igazán rémisztő horrorlabirintus. Ezt inkább csak az erősebb idegzetűeknek ajánljuk, ugyanis nem mindenki szereti, ha zombik ugrálnak rá, vagy láncfűrésszel kergetik a sötétben. Természetesen ezek a zombik és őrült gyilkosok csupán színészek, de egy ilyen rémisztő labirintusban ezt nehéz elhitetni magunkkal. Menjetek egyedül, párban, vagy csapatban, a rémület garantált!

3, Horrorfilmek

A horrorfilmek önmagunkban is szuperek, de az igazán para hangulatért válasszátok a mozit! Az örök klasszikusnak, a Halloween című filmnek most érkezik az új része a mozikba. Vegyetek jegyet estére, hogy a hazafelé út is izgalmas legyen a sötétben! Szerencsére nem ez az egyetlen horrorfilm, amit játszani fognak, ezért több közül is tudtok választani. A lényeg, hogy ijesztő legyen. A jumpscare-nél azért ne dobjátok el a popcornt!

4, Tökfaragás

A tökfaragás alappillére a Halloweennak. Csinálhatjátok aznap is, de ha sok programotok van, előkészületként  kivájhatjátok az ijesztő arcokat, ezzel tartva távol a gonosz szellemeket és lidérceket. Csinálhattok klasszikus, vicsorgó fejeket, de ne féljetek elengedni a művészi éneteket, faragjatok igazán látványos tököket! Ha elsőre nem sikerül, ne csüggedj, vegyél több darabot! A magokat ne dobd el, megpirítva nagyon finom.

5, Rémisztő sminkek, jelmezek

Szintén nagyon fontos része az ünnepnek, a beöltözés! Maszkoljatok magatokra műsebeket, legyetek zombik, válasszatok para maszkokat! Ha van megfelelő helyszíned, rendezz jelmezes bulit. Ha csak néhányan jöttök össze, új, rémisztő külsőtökben tegyetek egy esti sétát! Vigyázzatok arra, hogy lehetőleg csak egymást ijesztgessétek, ugyanis nem mindenki akar része lenni a lidércek éjjelének.

Ti tartjátok  a Halloween-t? Mit csináltok aznap?

Hozzászólások