Könyvek

Érkezik a Dracula előzményregénye!

A Dracula kétség kívül korunk egyik meghatározó története, aminek most október 2-án, az Agave Könyvek jóvoltából a világpremier napján érkezik az előzménytörténete! A regényt nem más írta, mint A negyedik majom bestsellerszerzője J.D. Barker, amit maga Bram Stoker Estate jóvá is hagyott. 

Barker és Dacre Stoker (Bram Stoker unokahúgának az unokája, valamint hagyatékának a gondozója) a Drakula eredeti kéziratából merítette az ihletét, ugyanis mint kiderült, az 1897-ben megjelent Drakula története csupán csak a kézirat 102. oldalán kezdődik.

Dacre nem ismeretlen Dracula világában, rendszeresen tart előadást Bram Stoker életével kapcsolatban, illetve a Drakula-történet hátteréről, valamint a kettejük közötti kapcsolatról. Ezenkívül a vámpírokkal és a popkultúrára való hatásukkal kapcsolatban is gyakran kérik fel szakértőnek.

Érdekesség, hogy a kéziratot a Microsoft társalapítótól, Paul Allentől szerezte meg Barker, aki egy pennsylvaniai csűrben kallódó hagyatékból vásárolta meg.

A Dracul nem csak Drakula eredetéről fog szólni, hanem Bram Stokerről is felfedi a fátylat, illetve arról a nőről, aki összeköti a kettőt. Különlegessége, hogy a kötet valóságos és kitalált szereplőkkel is dolgozik. A gótikus horror és a természetfeletti krimi igazi egyvelege.

A regény érkezésének bejelentése óta az egész világ felkapta rá a fejét, így már a megfilmesítése is készülőben van. A jogok a Paramounthoz kerültek, a rendezői székbe pedig az Az ból ismert  Andy Muschietti került.

HIVATALOS FÜLSZÖVEG

1868-at írunk, és a huszonegy éves Bram Stoker egy magányosan álló toronyban várja, hogy szembenézzen egy leírhatatlan szörnyeteggel. Feszületekkel, szenteltvízzel és egy puskával felszerelkezve azért imádkozik, hogy túlélje élete leghosszabb éjszakáját. Kétségbeesetten igyekszik papírra vetni mindazt, aminek tanúja volt, ezért feljegyzi azokat az eseményeket, amelyek egészen idáig vezettek…

Bram gyermekkorában sokat betegeskedett, ezért az ideje nagy részét ágyban töltötte a szülei dublini otthonában, és egy fiatal nő gondoskodott róla, akit Ellen dadusnak hívtak. Amikor az egyik közeli városban egymással összefüggő, különös halálesetek történnek, Bramnek és a nővérének, Matildának, szemet szúrnak Ellen dadus furcsa szokásai. Ezután egymást követik a titokzatos és hátborzongató események, míg végül Ellen váratlanul eltűnik az életükből. Évekkel később Matilda Párizsba megy tanulni, ahonnan azzal a hírrel tér haza, hogy látta Ellent, és a rémálom, amelyről Brammel azt hitték, hogy már régen véget ért, valójában csak most kezdődik.

A Dracul egy kitalált történet, amely Bram Stokerről és a testvéreiről szól, akik egy sötét lény nyomába erednek. A vadászat Írországban kezdődik, a gyermekkori otthonukban, azután a testvérek bejárják Európát, és végül sor kerül az emlékezetes, végső találkozásra. A Dracul valóságos és kitalált szereplőkkel dolgozik, és új megvilágításba helyezi a világirodalom legfélelmetesebb és legmaradandóbb történetét.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?