Sorozatok

CW upfronts & újoncok

Végre elérkezett az a nap is, amikor a CW került terítékre az idei upfrontson. Továbbra is ettől a csatornától nézem a legtöbb sorozatot, bár már itt is erőteljesen szelektáltam a szériákat az elmúlt években. Sajnos jövőre több kedvencem is véget ér, köztük az Arrow és a Supernatural. Helyettük viszont nem találtam érdekes és számomra figyelemfelkeltő újoncot, ami később helyettesítheti a párost. Míg az Arrow a 8. évaddal búcsúzik, addig a Supernatural a 15. szezonjával vonul vissza.

A CW szokásához hűen sok dolgot árult el az őszi/tavaszi idényről. Megtudtuk, hogy a “Crisis on Infinite Earths” címet viselő nagy crossover öt részes lesz, azaz öt órán át élvezhetjük kedvenceink történetét. Három epizód ezek közül még idén bemutatásra kerül, ám a közös epizódok csak jövőre zárulnak le. Annyi biztos, hogy a Legends Of Tomorrow ezen része 2020-ban lesz képernyőn – hiszen midseasonra került – illetve az Arrow sorozatzárója, azaz a crossover epizódját még idén megnézhetjük. Az esemény tehát velük, illetve a Supergirl, a The Flash és az újonnan berendelt Batwoman alkotásokkal egészül ki.

A beosztásban is lesznek változások, hiszen az Arrow utolsó évada a The Flash mögött lesz leadva, míg a Charmed péntekre került, így Batwoman és Supergirl alkotja a vasárnapi napot. Hétfőre került az All American és a Black Lightning párosa, szerdán a Riverdale és az újonc Nancy Drew premierezik, csütörtökön megmaradt a Supernatural és a Legacies, amely nagy megkönnyebbülésemre folytatódni fog ősszel.

A csatorna három drámát rendelt be idénre. A már említett Batwoman a képregény alapján készült el, míg a Katy Keene a Riverdale újabb spinoffja, a Nancy Drew viszont kicsit kilóg a sorból, mindjárt megtudjátok, hogy miért gondolom így.

A Riverdale kapcsán annyit osztottak meg a készítők, hogy Ashleigh Murray, azaz Josie nem marad állandó szereplő a következő szezonra, illetve Luke Perry karakterével az évadpremierben fognak jobban foglalkozni. Esélyt látnak a készülő spinoffal közös crossoverre is, de ez még a jövő zenéje.

Három másik széria van még tervben, amelyet be akartak rendelni idénre, de bizonyos okok miatt nem történt meg. A Jane The Novela a Jane the Virgin spinoffjaként készült volna, de ez a koncepció egyelőre nem tűnt acélosnak, így tesznek majd egy újabb kísérletet, hogy sorozat készüljön belőle. A Galmorous-on egyelőre még gondolkodnak, hogy kérjék-e be sorozatként, így vele kapcsolatban is van még esély, hogy láthatjuk a sztorit képernyőn. A The Last Boys-t viszont teljesen újraírják és forgatják, így valószínűleg jövőre kerül a kínálatba.

Ami még érdekesség lehet, hogy a CW nyárra is készített sorozatot. A Pandora című Bulgáriában készülő széria 2199-ben játszódik és egy fiatal, találékony nőről szól, aki szülei halála után mindenét elveszítette. Újjászületik, amikor pedig felveszik az űrre kiképzést adó akadémiába, megtanulja megvédeni magát és az embereket is. Amikor saját személyazonossága kapcsán titkok kezdenek felszínre kerülni, ki akarja deríteni az igazságot, hogy rájöjjön, ő az emberiség megmentője vagy elpusztítója?

De lássuk akkor a berendelt újoncokat!

Batwoman

Színészek: Ruby Rose, Elizabeth Anweis, Meagan Tandy (Jane By Design), Dougray Scott (Heist), Camrus Johnson Premier: 2019. ősz, vasárnap 20:00

Történet: A sorozat az Arrowverse része, amelynek helyszíne Gotham, három évvel Batman eltűnése után. Amikor a várost kétségbeesés fenyegeti és a rendőrség nem bír a bűnözőkkel, egy szervezet tartja fenn a rendet. Ennek fejének lánya, aki egy szabadszájú és társadalmi igazságosságra törekszik visszatér a katonai iskolából, hiszen korábban kirúgták onnan. Több éves képzést követően megvalósítja azt, amitől apja rettegett. Álarcos bosszúálló lesz belőle, hogy így vigye tovább Bruce Wayne örökségét.

Nancy Drew

Színészek: Kennedy McMann, Alvina August, Tunji Kasim, Alex Saxon (The Fix), Leah Lewis, Scott Wolf (Everwood), Pamela Sue Martin, Maddison Jaizani, Riley Smith (Frequency)
Premier: 2019. ősz, szerda 21:00

Történet: A széria könyvsorozat alapján készült egy 18 éves lányról, aki anyja halála után felhagy a detektívkedéssel. A gyász miatt az egyetemre sem jut el rögtön, de amikor a szülővárosában megölnek valakit, ő lesz a fő gyanúsított. Négy társával összefog, hogy az ügy végére járjon és tisztázza a nevét. Amikor egy természetfölötti jelentés avatkozik a nyomozásba, meglepő kapcsolatra bukkan egy korábbi gyilkossági üggyel.

Katy Keene

Színészek: Lucy Hale (Pretty Little Liars), Lucien Laviscount (Scream Queens), Zane Holtz (From Dusk Till Dawn: The Series), Ashleigh Murray (Riverdale), Jonny Beauchamp, Julia Chan, Camille Hyde (American Vandal), Katherine LaNasa (Deception)
Premier: 2020. midseason

Történet: A Riverdale második spinoffja. A sztori évekkel később játszódik, és az anyasorozatból ismert Josie-ra, egy feltörő félben lévő divatmániás lányra koncentrál. A hölgy New York-ban éli életét, és küszködik művész és zenész barátaival – köztük Katy Keene-el – hogy megalapozza magát és befusson.

Illetve kaptunk egy csatorna promót is a 2019/2020-as idényre! 

Forrás: https://www.sorozatjunkie.hu/
http://www.spoilertv.com/

Hozzászólások