Könyvek

Képregényújdonságok 2019 első feléből

A könyvek mellett nem árt néha talán egy kicsit könnyedebb műfajba, a képregényekbe is belekóstolnunk. Főleg úgy, hogy manapság az alkotók igyekeznek mindenféle ízlésnek megfelelni, így a különböző szuperhősös képregények mellett válogathatunk fantasy témájúak közül, de akár horror műfajú újdonságok között is csemegézhetünk. Erre remek alkalom lehetett például a múlt hét végén lezajlott 15. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál. Hasonlóan a nagy könyves eseményekhez erre is rengeteg friss megjelenéssel készültek a kiadók. Az alábbiakban összeszedtük mi, melyik újdonságoknak örültünk a legjobban!

1. Monstress- Fenevad 1. (Ébredés)

FARKASVÉRŰ ​MAIKÁT SZÖRNYETEGNEK CSÚFOLJÁK… 
ÉS NEM IS ÁLLNAK MESSZE A VALÓSÁGTÓL.

A világot felforgatta a szörnyű háború, amit az emberek gyűlölt ellenségeik, az arkánok ellen vívtak. Maika nem csak a fél karját, de szabadságát is elvesztette a harcokban, rabszolgaként adják el Zamora boszorkányainak, akik az arkánok véréből nyerik erejüket. Azt azonban még a nagyhatalmú mágusnők sem tudják, hogy a lány testében egy ősi, kozmikus erejű, éhező fenevad szunnyad, amely csak az alkalomra vár, hogy kitörhessen…

A MONSTRESS – FENEVAD az utóbbi évek egyik legnagyobb fantasy szenzációja, amely egyszerre lopta be magát a képregényolvasók és a fantasy-rajongók szívébe. Marjorie Liu és Sana Takeda sorozata hihetetlen díjesőt söpört be: többek között kétszeres British Fantasy-, ötszörös Eisner- háromszoros Hugo- és Harvey-díjjal jutalmazták, de a Washington Post mellett a Newsweek és az Entertainment Weekly is többször az év legjobb könyvének választotta.

„MARJORIE LIU és SANA TAKEDA fogják a keleti és nyugati képregényhagyományokat és -stílusokat, és valami egyedit és lenyűgözőt alkotnak: egy csodálatos mesét varázslatról és félelemről, embertelenségről és kizsákmányolásról, hogy mit jelent embernek lenni és milyen szörnyeket cipelünk magunkban. Valamint a képregény-zsáner legremekebb macskái közül néhányat. Lenyűgöző élmény.” 
NEIL GAIMAN

„…képzeletgazdag és merész új sorozat…” 
ENTERTAINMENT WEEKLY

2. From Hell- A Pokolból

Alan Moore (Watchmen) és Eddie Campbell (Bacchus), a műfaj nagymesterei alkották meg azt a könyvet, amelyet gyakran minden idők egyik legjobb képregényének tartanak.

Két mesteri elbeszélő. Öt megfejtetlen gyilkosság. Egy százéves rejtély. Egy szerteágazó összeesküvés. Egy, a huszadik századba lépő metropolisz. És Hasfelmetsző, a véreselméjű, aki elhozta Londonba a modern kori rettegést.

Egy igazi mestermű. Képregényben.

3. Orgyilkos osztály 2.

1988-at ​írunk. Marcus Lopez lassan berendezkedik a Haláltanok Királyi Iskolájában, a titkos elitintézetben, ahol a merénylők és hivatásos orgyilkosok következő generációját képzik. Összejött egy lánnyal, vannak barátai, és lassanként elsajátítja a gyilkolás művészetét.

Véres múltja azonban sötét árnyékot vet mindennapjaira, és kiderül, hogy még a legjobb barátai sem ismerik eléggé. Sötét titkai mindenkire végzetes fenyegetést jelentenek, aki kapcsolatban áll vele. Marcust ugyanis nem véletlenül választotta ki az intézmény igazgatója, a félelmetes Lin mester, aki már korábban is figyelemmel kísérte a sajátos képességekkel megáldott fiú tevékenységét…

RICK REMENDER (Avengers, Captain America, Tokyo Ghost) és WES CRAIG (Batman) akcióban és érzelmekben bővelkedő története a világ legsérültebb és legveszedelmesebb kamaszainak újabb kalandjaival ismerteti meg az olvasót. 
Az utóbbi évek egyik legsikeresebb szerzői képregénysorozatából készült adaptáció az HBO-n is folytatódik!

A kötet a Deadly Class sorozat 7-11. számát tartalmazza.

4. Különleges úriemberek szövetsége 1.

London, ​1898. Küszöbön a huszadik század, a viktoriánus éra a végéhez közeledik. Ez egyszerre a hatalmas változások és a pangás kora, a romlatlan rend és a nemtelen káosz ideje. Olyan kor, amelynek hősökre van szüksége. 
A legendás Alan Moore és Kevin O’Neill lehengerlően eredeti történetében jól ismert irodalmi alakok fognak össze, hogy leszámoljanak az Angliát fenyegető veszélyekkel. Miss Mina Harker (egykor egy bizonyos hírhedt erdélyi gróf szeretője) felkérésére Nemo Kapitány, Allan Quatermain, a híres vadász és kalandor, dr. Henry Jekyll (és brutális alteregója, Mr. Hyde) és a Láthatatlan Ember alapítják meg a Különleges Úriemberek Szövetségét. De vajon elég erősek ezek a méltán híres és hírhedt kalandorok ahhoz, hogy szembeszálljanak a Dr. Fu Manchu jelentette fenyegetéssel? 
Lépj be Alan Moore fantasztikus Viktória-korabeli világába, ahol lenyűgözően kalandos, sziporkázó történetben találkozhatsz újra a kor legnagyobb regényhőseivel!

A kötet a The League of Extraordinary Gentlemen 1-6. számát tartalmazza.

Hozzászólások