Filmek

Augusztus elsején érkezik a Fast and Furious spin-offja

A hatalmas sikernek örvendő Halálos iramban részeknek elkészült a spin-offja, amely a napokban debütál a mozikban. A Hobbs és Shaw több, mint másfél órán át szórakoztatja majd a filmsorozat kedvelőit.

A Fast and Furious részei 2001-ben kezdődtek, azóta népszerűségük töretlen, hiszen nyolc részt forgattak le belőle, most pedig egy kitekintéssel elkészült a spin-off, jövőre pedig érkezik a tizedik rész. Az illegális autóversenyzés világában feltűnő vezéralak, Dom Toretto (Vin Diesel), illetve rendőrként beépülő Brian (Paul Walker) harcolnak egymás ellen, akik végül szoros barátságba kerülnek és  igyekeznek összedolgozni. A részek alatt egyre több akció, dráma és rejtély lesz jelen a filmekben. Több szereplőt megismerhetünk, akiknek egyenként megvan a saját történetük, így az elején Dominic ellenségeként látható Hobbs rendőr (Dwayne Johnson), továbbá Deckard Shaw (Jason Statham), akikkel szintén egy idő után kénytelenek együüműködni. Hobbs és Shaw egyáltalán nem kedvelik egymást, de a nyolcadik részben a közös veszély miatt csatlakoznak a csapathoz. Ebből kifolyólag és mert mindkettejük karaktere egyedi, a készítők úgy gondolták, hogy adnak a Los Angeles-i diplomatának és a brit elit kommandósnak egy részt.

A Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw filmről előzetesen már beszámoltunk nektek, most további információkkal szolgálunk. A nagy akciósztárok mellett feltűnik még a fő gonoszt alakító Idris Elba, a The Crown sorozatból ismerős Vanessa Kirby és Helen Mirren. A forgatások a tavalyi évben kezdődtek meg, egészen 2019 januárig tartottak, amelyeket főként London-ban és Glasgow-ban rögzítettek. Az Universal Pictures által bemutatott Fast & Furious Presents mozifilmet 3D-ben is láthatják majd a rajongók.

A forgatókönyv igazán jónak ígérkezik. Deckard Shawt Londonban édesanyja arra kéri, hogy segítse nővérét. Vonakodva, de végül beleegyezik, amikor a találkozón rájuk támadnak, miközben Hattie elmondja, hogy ügynökként az volt a feladata, hogy figyelje Brixton Lore terroristát, de időközben megszerzett egy-egy alattomos biofegyvert, amely örökre megváltoztathatja az emberiséget. Hobbs alátámasztja Hattie szavait, a két férfi, Shaw húgával kiegészülve összeáll, hogy legyőzzék a náluk is rafináltabb Brixtont.

Az előzetesek alapján egy látványos, izgalmas, akciódús filmre számíthatunk. A a múlt héten mutatták be Los Angelesben a spin offot, ahol megjelentek a főszereplők is, jó kedvvel sétáltak el a rajongók előtt. Jason Statham egy menő sportautóval érkezett és a július 26-án az  52. születésnapját ünneplő akciósztár örömmel osztotta az autogramot. Szikla és Statham – ahogy a filmben is – a színpadon is egymást ugratta, úgyhogy biztosak vagyunk abban is, hogy humorból sem lesz hiány.

Hozzászólások