AHdvent

AHdvent 25. nap – Filmajánló: Behavazva (2019)

A Netflix kínálatában tekinthető meg a Behavazva című karácsonyi vígjáték, amely egy kellemes, fiataloknak ajánlott karácsonyi film. Maga a sztori nagyon egyszerű, ugyanis pár tinédzser karácsony estjét mutatja be, akik mind valamilyen döntés előtt állnak. Tulajdonképpen az Igazából szerelem című filmhez tudnám hasonlítani.

A Behavazva egyik főszereplője Tobin (Mitchell Hope), aki legjobb barátjába, Angei-be (Kiernan Shipka) szerelmes, de nem meri neki bevallani, így végig nézi, ahogy a lány szenteste randevúzik. Julienak (Isabela Merced) hatalmas döntést kell meghoznia, hiszen édesanyja ápolásra szorul, őt viszont felvették arra az egyetemre, ami mindig is hatalmas vágya volt. Dorrie (Liv Hewson) pedig szerelmes egy lányba, aki nem meri felvállalni őt a barátnői előtt. Ez pedig csak pár azon szemszögek között, amiket figyelemmel követhetünk.

Fontos viszont megemlíteni, hogy az ég világon semmilyen bonyodalom nincsen, egyszerűen csak végig követjük az eseményeket, együtt dilemmázunk a tinédzserekkel, akik csak egy jót akarnak szórakozni az este folyamán. Habár Julie nem éppen könnyű döntés előtt áll, azonban még ez se úgy van bemutatva, hogy megszakadna az ember szíve. Könnyed, szórakoztató, egyszerűen csak kikapcsolja az agyadat, a tiniknek nem is kell többről szólnia! Persze azért ebben is van homoszexualitás, színes bőrű szereplők, vallási megnyilvánulás, de mindezek érzékletesen és finoman lettek bemutatva, egyáltalán nem zavaróan és ez nagyon tetszett benne.

A Behavazva pont azért lehet jó választás, mert életszerűen mutatja be a gimnazisták életét. Nincsenek benne kegyetlenkedések, váratlan balesetek és csúnya szakítások, életmegváltó bölcsességek, csak a szórakozás és a hétköznapi problémák, amikkel tényleg mindenki találkozhat és amiben valóban ott van a happy end.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?