Kultúra

AHdvent 19. nap – Karácsonyi trendek 2018-ban

Az ünnepi hangulat már karácsony előtt megkezdődik, ekkor mindenki azongondolkodik, hogy szenteste milyen színekben pompázzon a fa. Az évek során rengeteget változtak a díszítési szokások, a színek, ezáltal rengeteg kreativitást vihetnek bele azok, akik egyedi fára vágynak vagy éppen akik követnék az épp aktuális trendet. Nos, mi ez utóbbiban segítünk nektek, összegyűjtöttünk néhány érdekességet arról, hogyan is nézzen ki a karácsonyfátok.

2018-ban az egyik legfőbb szín a rózsaszín, úgyhogy, akinek van kedve, meg persze szívesen újítana, akkor használhatja az idei év trendjét. Emellett természetesen a hagyományosan feldíszített fa is meghozhatja ugyanúgy a hangulatot, de ezt feldobhatjátok egy csillogó, széles aranyszalaggal, egészen más lesz a látvány.

Ha egy kicsit becsempésznétek a lakásba a fehér karácsonyt is, akkor ne hagyjátok ki a fehér illetve piros díszeket sem. A fehéret tovább kombinálhatjátok még arannyal, ezüsttel is. Persze akadnak olyanok is, akik inkább a minimalista dekorációra esküsznek, ilyenkor az égősor is szépen mutathat vagy kevés gömbbel is csinossá tehetjük a fánkat. Ezen kívül a házilag készített díszekkel (például: mézeskalács vagy sóliszt gyurma, esetleg porcelánszerű dísz) vagy termésekkel. Gondolunk itt bogyókra, dióra stb.

Aki pedig igazán kreatív, vegyítheti a gömbök méretét és színeit is. Ugyancsak visszahozza a fehér karácsonyt a kék és annak árnyalatai. Igazán szép hangulatú fát készíthettek, ha még szalagokkal is kombináljátok a dekorációt. Természetesen meg kell jegyeznünk, hogy a pasztellszíneket is bátran merjetek használni.

Bízunk benne, hogy mindenki megtalálja a számára legkedvesebb díszeket, ha pedig szeretitek a változatosságot és igazán kreatívak vagytok, akkor pedig merjetek belevágni újdonságokba.

Addig is meséljétek el nekünk, hogy milyen díszekkel készültök? Vannak hagyományaitok?

Hozzászólások