4 ok, amiért még mindig szeretjük a Family Guy-t

A sokak által jól ismert Family guy, vagy magyarul Családos csóka, egy 1999-ben indult rajzfilmsorozat. Seth MacFarlane alkotta meg, ő sok szereplő hangját is adja, például a főszereplő Peter-ét, a híradós Tom Tucker-ét, de még a család kutyáját, Brian-t is ő szólaltatja meg. A Family Guy már 18 éve fut, mégis hatalmas rajongótábornak örvend a tinédzserektől kezdve az idősebbekig. Hogy miért is imádjuk még ennyi idő után is Griffinéket?

1.) Könnyű

Az egyik legfőbb ok az, hogy ez a sorozat rendkívül könnyen emészthető. Vicces, egyszerű tanulságai vannak, ezért nem kell feszülten figyelni minden képkockát, hogy értsük a történéseket. Rövid, 20 perces részekkel rendelkezik. Az is hozzáad ehhez, hogy magyar szinkronnal is élvezhető, amit kevés sorozatról mondhatunk el. Így hát olvasni, vagy éppen az angolra koncentrálni sem kell a nézése közben.

2.) Társadalomkritika

Ez a rajzfilm általában ütős poénokba csomagolva fogalmaz meg durva társadalomkritikákat. Szó van benne a vallás erejéről, annak pozitív és negatív hatásairól. Néhány kritikus gondolatot, illetve klisét egy egész karakterre építenek. Ott van például a zsidó Mort Goldman. Meg Griffin a meg nem értett tinilányok táborát kritizálja, parodizálja ki. Még több társadalmi görbetükörre számíthatunk azokban a részekben, amelyekben Stewie és Brian időutaznak, vagy éppen dimenziókon ugrálnak át.

3.) Karakterek

Az előző pontban már említettük a karaktereket, mint humorforrásokat. Nem csak abszurd kliséken alapuló lakosai vannak Quahog-nak. Ott van például Peter, aki azért vicces, mert mindig ostobaságokat csinál. Vicces ötleteivel idegesíti feleségét, Lois-t, akiről sokszor kiderül, hogy ő maga is lökött egy kicsit. Ott van még a zseni, agyafúrt kisbaba, Stewie, aki lehetetlen tudományos kalandokba keveredik legjobb barátjával, Brian-nel. A karakterek egyediek, mindegyikük nagyon szerethető.

4.) Nem kell sorban nézni

Az egyik legnagyobb előnye a Family Guy-nak, hogy nem kell sorban nézni a részeket. Persze vannak összefüggések, mint például Brian halála, Cleveland költözése, amik több részen át ívelnek, de ha random kiválasztva nézzük meg kedvenc részeinket, akkor is érteni fogjuk a történéseket. Érdemes kipróbálni, hogy a legelső rész után megnézzük a legfrissebbet. Sokkoló a változás!

Ti miért szeretitek a Family Guyt?

A források a képekre kattintva érhetőek el.

Hozzászólások