Zene

25 éves az ‘N Sync zenekar

A ’90-es években nagy népszerűségnek örvendtek a fiú és a lány zenekarok, a rajongók nagy örömére. Egyre több együttes alakult és jobbnál-jobb dalokat dobtak a piacra, amit mindenki kívülről fújt és tud, a mai napig. Ilyen volt például a Destiny’s Child, Spice Girls, a Backstreet Boys vagy a címben említett ‘N Sync. A következőkben néhány érdekességet olvashattok a huszonöt évvel ezelőtti zenekarról. 

1995-ben, öt fiú a floridai Orlando-ban megalapította a közös bandáját. Justin Timberlake , J.C. Chasez , Chris Kirkpatrick , Joey Fatone és Lance Bass alkották az együttest, melynek nevét a fiúk keresztneveinek utolsó betűjéből rakták össze. Eredetileg Jason Galasso volt a basszusgitáros, de korán kilépett, őt váltotta Lance Bass. Az együttes két évvel a Backstreet Boys után alakult, miután Chris Kirkpatrick lemaradt arról, hogy bekerüljön a ’93-ban. Chris felkereste a Backstreet Boys menedzserét Lou Pearlman-t, hogy lehetne még egy zenekar. A férfi beleegyezett a finanszírozásba, ha talál énekeseket. A Mickey Mouse Club gyermekműsorában feltűnt két tehetséges srác, akik azóta otthon készítettek demo-kat, majd jött a felkérés Chris-től és Pearlman-tól. Justin és  JC Chasez szívesen csatlakoztak, majd basszusgitárosként Jason Galasso és Chris Kirkpatrick egy régi ismerőse, Joey Fatone. Így jöhetett létre az ‘N Sync. Nem sokkal később Jason úgy döntött nem akar tinibálvány lenni, ezért kilépett a csapatból. Justin Timberlake végül rátalált a tizenhat éves Lance Bass nevű srácra, akit aztán Lansten-nek hívtak, így megmaradhatott az együttes neve is.

Az orlando-i lakásban éjjel-nappal próbáltak, dalokat vettek fel, táncot tanultak, majd az első hivatalos fellépésük 1995. október 22-én volt, ahol a We Can Work It Out című számukat mutatták be. Első kislemezük egy évvel később 1996-ban jelent meg. Az I Want You Back hatalmas sikert aratott, a srácokat pedig imádták a rajongók. Az album aztán befutott Európában is, a srácok pedig turnéra indultak.
A fiúk egyre több dalt adtak ki, amelyek uralták a slágerlistákat. Ilyen például a Tearin ‘Up My Heart, It’s Gonna Be Me, Pop, vagy a This I Promise You.
Az ‘N Sync szívesen dolgozott együtt más sztárokkal is, így kerülhetett sor a híres énekesnővel, Gloria Estefannal való közös dalra, amely a Music Of My Heart címet kapta. Énekelték együtt Celine Dion-nal a That’s The Way It Is című szerzeményét is.
Ünnepi albumot is piacra dobtak, méghozzá 1998-ban, Home For Christmas címmel amelyből két millió példány fogyott. Azon az éven két korongjuk is a Billboard amerikai zene magazinjának top tízében volt benne.

2001-ben a Super Bowl szünetében is felléptek, több sztár mellett. Ezen kívül a téli olimpia ünnepségein is énekeltek, 2002-ben.
A csapat utolsó dalai között szerepel a Gone vagy a Girlfriend, amelyet 2002-ben hallhattunk tőlük, ezután nem készültek új szerzemények, az ‘N Sync bejelentette felbomlását.
A tagok közül, Justin Timberlake – aki a legfiatalabb volt, 1995-ben mindössze 14 éves – szóló karrierbe kezdett, JC is szintén albumokat készít, a színészkedésbe is belekóstolt. Chris továbbra is zenél, ezenfelül ruházati márkával is foglalkozott. Joey az együttes után a színészet világába kóstolt bele, több sorozatban és  filmben szerepelt, akárcsak Lance.
A fiúk a mai napig jó kapcsolatot ápolnak, egyikük esküvőjén is énekeltek, illetve felléptek Justin Timberlake koncertje alatt is 2013-ban. 2019. április 14-én Chasez, Fatone, Bass és Kirkpatrick együtt szerepeltek Ariana Grande-val a Coachella-n. Justin ezen turnéja miatt nem tudott részt venni.

Nektek hiányoznak a fiúbandák? 

Hozzászólások