MédiaSorozatokZene

Zeneajánló: Ruelle – A sorozatrajongók kedvence

Magyarországon viszonylag kevesen ismerik a Ruelle nevezetű együttest. A Maggie Eckford által vezetett zenekar évek óta készít dalokat, mára viszont főként sorozatokhoz írnak. Legtöbben talán a Shadowhunters kapcsán hallhattatok róluk, hiszen a This Is The Hunt című számuk a sorozat főcímdalában hangzik el.

A Freeform szériája mellett a CW számára is készítettek már alkotást. Az I Get To Love You például a The Vampire Diaries-ben hangzott el. A 7. szezonba passzoló dalhoz kisfilm is készült, amelyet mára már több, mint 3 millióan tekintettek meg az együttes youtube csatornáján.

A Vámpírnaplók mellett a testvérsorozatban is hallható volt pár alkotásuk. A Deep End a The Originals egyik korábbi epizódjában hangzott el. Azóta sokan megszerették, hiszen egy igazán minőségi dalról van szó.

Ha már sorozatok, akkor ne felejtsük el megemlíteni, hogy nem csak a Shadowhunters főcímdalát köszönhetjük nekik, hanem a két évadot megélt Shannara krónikái beharangozó zenéjét is. Az Until We Go Down című számot szintén több millióan hallgatták már meg a különböző plattformokon.

A Ruelle előtt Maggie egyedül tevékenykedett. A Pretty Little Liars mellett a Revenge című szériában hallható voltak az alkotásai. A Csinos kis hazugok kapcsán készült el az Everything is lost, míg a Bosszúban az Up In Flames hangzott el.

Összességében tehát a Ruelle egy jól működő rendszert épített ki saját maga számára. Az állandó lehetőségek nem veszélyeztetik az esetleges eladásokat. A sorozatok kapcsán készült alkotásaikkal számos helyen lépnek fel az Államokban. A fent említettek mellett persze saját maguk számára készítenek kisfilmeket, de ezek száma elenyésző a többihez képest.

Ti hallottatok már a zenekarról? Ha igen, melyek a kedvenc számotok?

Hozzászólások