Könyvek

Újabb megrendítő családregény érkezett!

Újabb megrendítő családregényt kaptunk, ezúttal az Athenaeum kiadótól. Alex Schulman A túlélők című regénye, az író ötödik könyve, amely meghozta neki a nemzetközi áttörést.

A történetben három fivért követünk, akik kényszerből térnek vissza gyerekkoruk helyszínére, hogy teljesítsék  anyjuk utolsó kívánságát, miszerint a hamvait a tanyához tartozó tónál kell szétszórniuk. A visszatérés azonban rengeteg régi emléket és sérelmet felszínre hoz, kezdve azzal a balesettel, ami szétszakította a családot. A testvérek képtelenek feldolgozni azt, hogy mindkét szülőjüket elvesztették, és hárman háromféleképpen próbálnak megbirkózni ezzel. Benjamin, aki mindig is csendes megfigyelő volt, egyre inkább eltávolodik a valóságtól, Nils kivonja magát a család mindennapjaiból, Pierre pedig képtelen uralkodni az indulatain.

Az otthonukba való visszatérést követően egyre-másra bukkannak fel múltbeli sérelmek és lassan eljutunk oda is, hogy kiderüljön pontosan hogy is történt az a bizonyos baleset…

A regény egy mélyreható elemzést ígér nekünk a családi kapcsolatokról, a testvéri viszonyról és a késleltetett traumafeldolgzoás nehézségeiről. Árulkodó az is, hogy a kötet jogait megjelenése óta több mint húsz országban értékesítették. Mi nagyon kíváncsiak vagyunk arra, hogy mit tud még nekünk adni ez a könyv ezekkel a témákkal kapcsolatban, így amint lehetőségünk lesz rá, biztos beszerezzük.

A könyvet akár már meg is rendelhetjük a kiadó a oldaláról.

Alex Schulman – A túlélők

Három ​fivér visszatér gyermekkora helyszínére, egy erdővel határolt kies, tóparti tanyára. A látogatás nem kellemes, de szükséges, hiszen anyjuk utolsó kívánsága, hogy hamvait a tónál szórják szét. A tanyán, ahol sok évvel azelőtt egy mindent felforgató baleset történt.
A testvérek nehezen tudnak mit kezdeni egymással. A harc, amelyet apjuk figyelméért és anyjuk szeretetéért folytattak, a szülők halálával ugyan véget ért, de helyébe új küzdelem lép. Az örök megfigyelő, Benjamin egyre jobban eltávolodik a valóságtól, Nils kivonja magát a család mindennapjaiból, Pierre pedig képtelen féken tartani az indulatait. A tóparti látogatás egyben időutazás is a fivérek számára: kimondatlan sérelmek kapnak végre hangot, a baleset színhelyén pedig feltárul az igazság…Mi történt azon a nyári napon, amikor minden a darabjaira hullott?
A túlélők szuggesztív erejű regény a család életünket meghatározó szerepéről, a testvérkapcsolatok romboló és építő energiáiról, és a traumafeldolgozás nehézségéről. A 2020-as év kiemelkedő svéd irodalmi sikerkönyvének nemzetközi jogai több, mint 20 országban keltek el.

Alex Schulman (1976) svéd író, újságíró, blogger és rádiós. 2012 óta az egyik házigazdája Svédország legnépszerűbb podcastjének, a hétről hétre több százezer hallgatót vonzó Alex&Siggének. Négy könyve jelent meg Svédországban,a nemzetközi ismertséget az ötödik, A túlélők című regénye hozta meg számára.

Hozzászólások