Zene

Tarolnak a kpopban a lányok

Rég írtunk már azzal kapcsolatban, hogy mi újság a koreai zeneiparban, így ebben a témában hoztunk nektek friss információkat. Az elmúlt egy hónapban a női előadóké és a lánybandáké volt a főszerep, ugyanis folyamatosan jöttek a jobbnál jobb dalok.

Május 20-án a Lovelyz banda egyik tagja, Sujeong debütált első mini albumával, a „Tiger Eyes”-sel, valamint az azonos nevű zenei videójával! A korongon összesen hét szám kapott helyet, az első a Be Cautious, amely egy egyperces intro, szinte érezni az érzékiséget az alapban. A második szám a kislemez, azaz a „Tiger Eyes“, amely megmutatja Sujeong vokális tehetségét és kiemelkedően magával ragadó előadásmódját. A következő a Call Back, amely R&B stílusú. A negyedik szám az albumon a Your Name, ami egy ballada, az utána lévő a 42, amely szintén egy lassabb dal, ebben remekül megmutatkozik az énekes rejtélyes és bársonyos hangja. Aztán az utolsó előtti a Na, Ni egy romantikus zene lett és a hetedik a ZZ egy szentimentális számmá sikeredett, amely nagyszerűen lezárta az albumot. Az egész korong egyébként az érzéki és a szexi vonalat képviseli, azonban, amikor ezt közölte Sujeong-gal a kiadója, kissé zavarban volt és aggódott, ugyanis a Lovelyz az aranyos lánybandák közé tartozott, most viszont úgy tűnik egy másik stílusba is belekóstolnak és ez a Tiger Eyes-sel veszi kezdetét.

A „Me Time” Yubin első kislemeze hét hónap pihenés után és ez az első az új és egyben saját ügynökségével is, az rrr Entertainment-tel, amelyet februárban indított, miután elhagyta a JYP Entertainment-t, ami több mint 10 éve képviselte őt. A társaság alapítása után az énekesnő elárulta, hogy a zenével szeretne foglalkozni, szabadnak szeretné érezni magát, meg akarja mutatni a kevésbé ismert oldalait is és mindenképp túl akar jutni a „kemény rapper” imázsán. A Wonder Girls egykori tagja a ME TIME című dalában úgy döntött, hogy színes partit rendez, miközben a barátaival táncol. A dal arról szól, hogy a saját útját járja és élvezi a szabadságát, a videóklipben pedig ezt láthatjuk is. Továbbá belecsempészett egy kis retro stílust és természetesen a szexiség vagy az aranyosság is elengedhetetlen egy ilyen témával kapcsolatban.

Minzy május 24-én kiadta legújabb dalát, amely több mint három évvel a szólóbemutatója, a “NiNaNo” után jelent meg. Az egykori 2ne1 maknae* a videóklipben egy egyszerű, mégis romantikus környezetben látható, gyönyörű és különleges ruhákat viselve, igazán bájos lányként tündökölve egy virágokkal teli szobában. A Lovely akusztikus dallama lenyűgöző, amely Minzy édes hangjával válik tökéletes alkotássá. Ennek a zenének a dalszövegét egyébként a fiatal tehetség írta, üzenetként a rajongói számára. Az énekesnőnek ez a második szóló kislemeze és egyben az első visszatérése, miután a Music Works kiadót elhagyta a múlt hónapban.

Most pedig jöhetnek a friss bandák, a REDSQUARE május 19-én debütált Color Full című dalukkal, ami attól különleges, hogy a lányok azt szerették volna, hogy ne a kinézetüket lássák meg először az emberek, hanem a hangjukat, a dalszöveget és természetesen a remek és mindennek ellenére a szexi videóklipet. Az öt tagból álló bandát Green, Lina, ChaeA, Ari, és Bomin alakítja és az About Entertainment kiadónál vannak. A videóklip igazán látványos lett, leginkább piros színekben pompázik, de a dalszövegben elhangzott (sárga, zöld, kék) színekkel is találkozhatunk, ami a cím miatt nem lehet meglepő. Nagyon ügyesen összeállították és így egy erőteljesebb, ütemesebb és táncos zenét kaptunk debütként a csajoktól.

A woo!ah! lánybanda május 13-án debütált az első albumukkal, az ‘Exclamation!’-nel, amelyen két dal található, a videóklippel is ellátott woo!ah! és a Payday. A csapat az NV Entertainment kiadó alatt jött létre és hatan, Nana, Wooyeon, Sora, Lucy, Minseo és Songyee együtt alkotják a bandát. A woo!ah! című dal erőteljesen kezd és később átvált fülbemászóan dallamos stílusra, aztán pedig ez a kettő váltakozik. A lányok megmutatják sokoldalúságukat, ugyanis hol cukin viselkednek, máskor pedig a keményebb stílust és a szexibb vonalat képviselik. A videóklipben náluk is a színes és a fantáziadús elemek jelennek meg.

Utoljára pedig még egy lánybandát hagytunk, a SECRET NUMBER névre hallgatnak és a legsikeresebben debütáltak május 19-én. Eredetileg március végén kellett volna, hogy az első daluk megjelenjen, de a vírus ezt megakadályozta. Az öt tagú csapat a VINE Entertainment kiadónál van és a Who Dis? kislemezük nagyszerűen teljesített. Három nap után 5 milliónál is több megtekintéssel bírt a zenéjük a youtube-on és a rajongók is oda vannak értük. A banda különlegessége, hogy minden lány más-más országból származik:

Mi vagyunk az egyetlen lánycsoport, ahol a tagok különböző helyeken születtek. Minden hátterünk és kultúránk eltérő és bízunk benne, hogy jó szinergiákat hozunk létre a jövőben.

A multinacionális csoportnak egy koreai, két koreai-amerikai, egy japán és egy indonéz tagja van. Ráadásul az öt lány, Soodam, Jinny, Denise, Lea és Dita fokozatosan felhívta a figyelmet magukra a színpadi jelenlétükkel, énekhangjukkal és táncképességükkel. A SECRET NUMBER debütáló dala, a „Who Dis?” egy városi hip-hop táncos zene, amelyet Melanie Fontana és Michel ‘Lindgren’ Schulz amerikai producer készített, akik olyan művészekkel dolgoztak együtt, mint Justin Bieber, a The Chainsmokers és a BTS.

Nektek van kedvenc újoncotok? Mi a véleményetek a bandákról és a dalokról? A szóló előadók dalaihoz mit szóltok?

*fiatal

Hozzászólások