BeautyEgészségÉletmódStílus

Szőrtelenítési módszerek – Mit? Mivel?

Mindegy, hogy kinek akarunk tetszeni mi nők, magunknak, párunknak vagy a társadalomnak, az biztos, hogy jó néhány elvárás van elénk támasztva. Sokan szükségét érezzük annak, hogy minél szebbek és szebbek legyünk, ehhez pedig nem csak a mindennapos sminkelési procedúra tartozik hozzá, vagy a méregdrága fodrász a hajfestéssel és vágással, hanem az is, hogy a lehető legkevesebb helyen legyen rajtunk szőr. Ennek különböző módszerei vannak, most pedig elhoztunk nektek párat, hogy lássátok mi éri meg nektek a legjobban.

Borotválás

Ez bizonyára a legegyszerűbb, legolcsóbb és leggyorsabb módja a szőr eltávolításának. Szinte bármilyen boltban olcsón tudunk venni magunknak borotvát és habot hozzá, habár ez az utóbbi nem is feltétlenül szükséges. Igazán nem kell hozzá sok idő, hogy amikor elmegyünk fürdeni, gyorsan végighúzzuk a vizes lábunkon a pengéket, ezzel könnyen megszabadítva magunkat a csúnya kis szőrszálaktól. Még csak nem is fájdalmas, kivéve hogyha véletlenül megvágjuk magunkat, de még így is kellemesebb, mint egy gyantázás.

Ám hiába gyors és olcsó, meg van ennek is a hátulütője. A rendszeres borotválás megerősíti a szőrszálakat, sőt gyorsabban is nőnek vissza. Ezért nem csoda, hogyha egy nap után már érezzük a vádlinkon, hogy olyan borostásak vagyunk, mint a pasink, amikor lusta volt leborotválni az arcát. Dúsabb nem feltétlenül lesz a szőr, mivel ez leginkább a látszatra hat. A normális esetben elvékonyuló szőrszálakat levágja a borotva és így a teteje lecsapott lesz, így kelti azt a hatást, mintha vastagabb esetleg dúsabb lenne.

Epilátor

Az epilátor a borotva egy következő fokozata, ami már fájdalmasabb, hosszadalmasabb, drágább, ám mégis könnyen megoldható otthon. Míg a borotva elvágja a szőrszálakat, addig ez egyenként tépi ki a kis mocskokat. Ennek köszönhetően már nem kelti azt az érzetet, hogy a szőr egyre vastagabb, nem is nő olyan hamar vissza. Habár a borotvához hasonlóan ez is leginkább felületi kezelés, így csak egy fokkal jobb a borotvánál. Ami előnye a gyantával szemben, hogy a sokkal kisebb szőrszálakat is kiszedi, míg gyantázásnál meg kell várni egy adott hosszúságot. A kérdés, hogy nektek megéri e a vesződséget és az árát, hogyha még fáj is.

Gyanta

A gyantázás kétség kívül az egyik legfájdalmasabb, ám egyben legjobb kezelési módszer, ha nem akartok szőrösek maradni. A rendszeres gyantázás nem csak meggyengíti a szőrszálakat, de lassabban is nőnek vissza, köszönhetően annak, hogy a gyanta tövestől tépi ki a kis esztétikarombolókat.

Ennek az eljárásnak a hátránya a fájdalom, és ez nem mindenkinek éri meg. Ám idővel könnyebben el lehet viselni, és ahogy a szőr elgyengül, nem ragaszkodik már annyira, kevésbé lesz borzalmas érzés.

Gyantázó szettet tudtok venni otthonra, amit egyáltalán nem nehéz kezelni, viszont tagadhatatlanul sok időt vesz igénybe és eléggé bonyolult, hogyha nincs aki megcsinálja nekünk. Mégis ki akar lerántani magáról egy fájdalmas gyantacsíkot?
Pont ezek miatt célszerűbb a közeli kozmetikushoz fordulni, aki ezt tanulta, így gyorsabban és talán kicsit kevesebb fájdalommal tudja legyantázni a kívánt területeinket. Nyilván a megfelelő ár ellenében.

Szőrtelenítő krém

Ez egy újabb egyszerű módszer, és viszonylag gazdaságos is. Nincs más dolgotok, mint megvenni, bekenni vele a kívánt területet, rajta hagyni a megadott ideig, aztán leszedni. A habbal, krémmel együtt lejönnek a szőrszálak is. Gyors, fájdalommentes, olcsó, de semmi extra hatást nem lehet elérni vele. Nem lesz tőle a szőr se erősebb, se gyengébb és nem tart sokkal több ideig visszanőni neki, mint egy borotválás után.

Viszont itt érdemes szem előtt tartani, hogy bizonyos krémekkel milyen kemikáliákat juttathatunk a testünkbe. Fontos utána nézni ennek, ha nem akarjuk, hogy allergiás reakció üssön ki a bőrünkön a használat után.

+1 Helyek

A testünket tetőtől talpig szőr borítja, néhol csak nem olyan látványos, míg máshol ez egészen borzasztó mennyiségeket ölt. Mégis míg a hajunk meghagyjuk, addig legtöbbször a lábunkról távolítjuk el elsősorban a szőrt, utána pedig már foglalkozhatunk a hónaljunkkal és szép sorban a többi testrészünkkel is tetszőlegesen válogatva.

Kétség kívül vannak érzékenyebb bőrfelületek, ahol sokan nem merik bevállalni a fájdalmasabb szőrtelenítési módszereket, ettől függetlenül szerintem megéri. Míg a lábszárunk kevésbé érzékeny, meg lehet szokni rajta a gyantázást. Még a hónalj és az intimgyantát is könnyedén el tudjuk viselni pár alkalom után, az arcunkon való szőrtelenítés – gondolok itt a bajszunkra (mert ez a lányoknak is van) – mindig meglepően kellemetlen lesz. Így ha nem szőkék vagytok, és erősebb szőrzetűek, inkább szőkítsétek a bajszotokat, ha nagyon nem szeretitek a fájdalmat.

Nektek mik a tapasztalataitok?

 

képek forrása: http://ash29784.wixsite.com, http://femina.hu, http://www.hazipatika.com, https://www.femcafe.hu, http://fittpercek.hu,

Hozzászólások

Kaprinyák Dóra

Teával üzemelő firkászati keresztmetszet, az esztétizmus kézfogója. Pingvinadmirális a könyverődben.