Október végén jelenik meg hazánkban Sarah McCoy regénye

Ti is szerettétek a Váratlan utazást vagy az Anne a Zöld Oromból történeteit? Jó hírünk van, hiszen Sarah McCoy úgy döntött, megírja a két sorozatban és könyvben is szereplő Marilla Cuthbert fiatalkorát, azt az időszakot, amikor Anne még nem lakott Zöld Oromban.

Lucy Maud Montgomery regényein alapuló művek visszarepítik az embert a 19. század végére és a 20. század elejére. Mind a Váratlan utazás, mint az Anne a Zöld Oromból bemutatja a  Prince Edward-szigeti Avonlea kisvárosának világát, az akkori életvitelt, illetve a szereplők sorsait. A Váratlan utazás, Sara Stanley érkezésével indul, majd megismerhetjük a népes rokonság mindennapjait, az ezzel járó, örömöket, bánatokat, beleszőve Avonlea lakosainak apró cseprő dolgait. Az Anne of Green Gables a 19. század végén játszódik, egy véletlen folytán, a tizenegy éves árva lány érkezik Avonlea-ba. A Cuthbert testvérpár, Matthew és Marilla egy fiút szerettek volna, hogy segítsen a ház körüli munkában az idősödő Matthew-nak. Anne örök álmodozó, cserfes, vörös haját viszont a városka lakói megvetik. A Cuthbert testvérpár eleinte nem akarja  őt megtartani, mégis megszeretik a lányt.

Ezekben a történetekben ismerhetjük meg Marillát, akinek sorsát eddig csak az ötvenes éveitől láthatjuk. Marilla szigorú, a hagyományokhoz ragaszkodó, dolgos asszony. A rá bízott gyerekeket – először Anne-t, később a Váratlan utazásból ismert Davey-t és Dora-t pártfogolja – kifogástalanul neveli. Anne-t először nehezen fogadta el, de később sajátjaként szereti a lányt.
Marilla nem ment férjhez, testvérével élt a Zöld Oromban, egyetlen szerelme volt korábban, John Blythe, aki később Gilbert édesapja lett.

Most úgy tűnik, hogy betekintést nyerhetünk Marilla fiatalkorába is, hiszen Sarah McCoy 2018-ban megjelent regénye most végre hazánkba is elérkezik.

A negyven éves írónő szeretné  bemutatni és megismertetni velünk Marilla fiatalkorát. Megértetni, miért volt fontos számára a Zöld Orom és, hogy miért nem ment férjhez sosem. Azt hiszem, így végre az ő sorsáról is egy kerek történetet kapunk, hiszen aki ismeri a Váratlan utazást és az Anne a Zöld Oromból világát, biztosan nem fog csalódni.
A könyv október végén kerül majd a boltok polcaira. 

Sarah McCoy – Marilla a Zöld Oromból

Egy hiánypótló, szeretetteli történet arról, milyen is volt az élet a Zöld Oromban Anne érkezése előtt.
A 19. századi Prince Edward-sziget tájain játszódó, csodásan szórakoztató és megindító kosztümös regény a vénkisasszony, Marilla Cuthbert fiatalkorába kalauzolja az olvasókat. Lerántja a leplet mindazokról a döntésekről, melyek következtében a szívfájdalom, ugyanakkor a korábban elképzelhetetlen nagyszerűség is beköszönt az életébe.
A bátor és törekvő Marilla Cuthbert mindössze tizenhárom éves, amikor az egész élete a feje tetejére áll – szeretett édesanyja gyermekszülés közben életét veszti. Avonlea-ben – ebben a mindentől elzárt szigeten lévő kicsi, összetartó mezővároskában – az élet nem tartogat túl sok lehetőséget a lányoknak. Marilla egyetlen kapcsolata a külvilághoz a nénikéje, Elizabeth “Izzy” Johnson, az édesanyja nővére, akinek sikerült elmenekülnie Avonlea-ből egészen St. Catharines nyüzsgő városáig.
Az önfejű vénkisasszony sikerén felbátorodva Marilla is kimerészkedik a Zöld Orom biztonságából, hogy új barátságokat kössön, és új lehetőségeket fedezzen fel a Hölgyek Segélyegyleténél. Bimbózó románca John Blythe-tal, a szomszéd elbűvölő fiával, a jövendőbeli boldogság képét lebegteti meg Marilla szemei előtt – ő azonban nem repes a gondolattól, hogy a családját és a Zöld Ormot végérvényesen elhagyja.
Marilla nehéz választás előtt áll: megvalósítja álmait, és változást hoz a nagyvilágba, vagy visszatér a Zöld Orom kisvárosi valóságába.
A nagy kedvenc Anne-sorozat előzménytörténete.
Szeress bele és repülj képzeletben a varázslatos Zöld Oromba!

borítókép forrása: parnassusmusing.net

Hozzászólások