Életmód

Négy hasznos kellék óvodás gyermek számára

Lassan mindenki túlesett az óvodai beiratkozáson, a nyár során pedig kiderül, hogy kit és hova vettek fel az őszi időszaktól. Nemcsak számukra izgalmas a szeptemberi kezdés, hanem nekünk is. A fontosabb óvodai kiegészítők összeválogatása ugyanis nem kis munkát igényel. De vajon mire van szüksége egy páréves lurkónak? Ebből a cikkből minden kiderül!

1. Tisztasági csomag

Az első és legfontosabb, egy jól felszerelt oviszsák beszerzése. Erre minden kisebb gyermeknek szüksége van, hiszen a legtöbb intézményben nem megoldott a gyerkőcök kisebb dolgainak szekrényben való tárolása. Amennyiben igen, akkor is kelleni fog egy olyan csomag, amelyet bárhol és bármikor megismer. Erre nyugodtan rávarrhatjuk az ovis jelet, hogy mindig könnyedén megtalálhassa. Jó, ha a zsák erősen záródik, így talán kisebb eséllyel vesznek el belőle a felszerelések.

A zsákba szükség lesz fésűre, fogkefére, fogmosó pohárra, cumira, esetleg törlőkendőre és WC-papírra egyaránt. Nem árt, ha teszünk be pár zsebkendőt, esetleg kislány esetén pár hajgumit, illetve hajcsatot.

2. Vízhatlan ovis ágynemű

Mivel sok gyermek többet izzad a kelleténél az alvás során, így érdemes beszerezni számukra egy vízhatlan ovis ágyneműt, amely egy rendkívül hasznos kellék lehet. Egy színes és mintás darabbal ráadásul biztosak lehetünk abban, hogy a lurkó még jól is alszik az egyedi darabban. Kell ennél több egy széles mosolyhoz?

3. Váltóruha

Az oviba természetesen nem a legcsinosabb és legdrágább ruhákat visszük be a gyerekek számára, hiszen egész nap játszanak, futnak és rohangálnak. Érdemes inkább valamilyen kényelmes és tartós benti ruhát választani, amelyben könnyedén tud mozogni. Emellett kelleni fog az évszaknak megfelelő kinti ruházat, ami alkalmas az udvari játékokhoz, egy olyan, amit nem sajnálunk, ha piszkos és esetleg sáros lesz. Az esős hónapokra érdemes betenni egy gumicsizmát és egy esőkabátot is betenni, télre pedig jól jöhet egy vastag bakancs.

4. Előke

Bár egy ovis már sok esetben tud tisztán étkezni, nem árt pár előke, amellyel megakadályozható, hogy folyamatosan leegye a ruháját. Könnyebben ki tudjuk tisztítani a ruhákat is, ha nem kell belőlük állandóan valamilyen ételmaradékot eltávolítani. Ha megóvjuk őket a különböző szennyeződéstől, sokkal tovább bírják épségben a ruhák is.

Összegezve

Vajon mire lehet szüksége egy ovisnak? Reméljük, hogy ebben a cikkben sikerült egy kicsit tisztább képet kapnod arról, hogy mit is kell beszerezned a gyermek számára. Mindenképpen kelleni fog tisztasági csomag, vízhatlan ovis ágynemű, előke, illetve kinti és benti váltóruha egyaránt.

Hozzászólások