Könyvek

Meglepő thriller érkezik az Agave Kiadónál!

Az Agave Könyvek az utóbbi időszakban egymás után hozza el nekünk az új, tavaszi megjelenéseit. Ezek közül az egyik, egy elsőnek kissé meghökkentőnek ígérkező thriller-könyv, Daniel Kraus Bálnahullás című regénye!

Főszereplőnk, Jay Gardiner mindenképpen szeretné megtalálni öngyilkosságot elkövetett apja maradványait. Nincsen azonban könnyű dolga, ugyanis a holttest bárhol lehet az Atlanti-óceánban. Egyedül a Monastery Beach-re tudja leszűkíteni az átkutatásra váró területet, de ez még így is lehetetlen vállalkozásnak ígérkezik. A fiú azonban nagyon eltökélt és mindenképpen szeretne enyhíteni a rátelepedő bűntudat súlyán.

Kezdetben úgy tűnik minden rendben van, de Jay rövidesen egy nem várt veszéllyel kénytelen szembenézni. Egy hirtelen felbukkanó óriáskalmárnak és az azt bekebelező ámbráscetnek köszönhetően a férfival megtörténik az, ami a búvárok egyik legnagyobb rémálma; rövidesen a bálna első gyomrában találja magát, csupán egy órára elegendő oxigénnel.

Egy órája marad tehát, hogy megküzdjön a saját belső démonaival és valahogy kiutat találjon szorult helyzetéből.

A történetre tehát egyáltalán nem lehet panaszunk, nagyon érdekesnek hangzik, kifejezetten ígéretesnek tűnik a regényben olvasható bibliai áthallás is.

A borító pedig egyszerre csodálatos és nagyon nyomasztó is egyben, nagyon jó döntés volt a kiadó részéről megtartani az eredetit.

Várható megjelenés: 2024. április 16.

Daniel Kraus Bálnahullás című regénye hamarosan előrendelhetővé válik az Agave Könyvek webshopjában.

Daniel Kraus – Bálnahullás

A ​marsi és a 127 óra találkozik ebben az erőteljesen emberi és tudományos precizitással megalkotott thrillerben, melyben egy huszonnégy méteres, hatvan tonnás ámbráscet nyel magába egy búvárt, akinek csupán egyetlen órája marad a menekülésre, mielőtt elfogyna az oxigénje.

Jay Gardiner a lehetetlenre vállalkozik – meg akarja találni apja holttestének maradványait az Atlanti-óceánban Monastery Beach partjainál. Tudja, hogy kevés esély van a sikerre, de Jay azt gondolja, ez az egyetlen járható útja annak, hogy felszabaduljon a bűntudat súlya alól, melyet az apja halála óta cipel magával, aki nemrég öngyilkosságot követett el.

A merülés jól kezdődik, de egy óriáskalmár hirtelen megjelenése Jay-t komoly veszélybe sodorja, melyet aztán a végtelenségig fokoz egy táplálékért érkező ámbráscet feltűnése. Jay hamarosan a kalmár csápjai között találja magát, mely egyenesen magával rántja a bálna szájába, majd pedig a bálna első gyomrába a négy közül. Jay gyorsan ráébred, hogy csupán egyetlen órája maradt, mielőtt az oxigéntartálya kimerülne – egy óra, hogy legyőzze saját belső démonait, és kiszabaduljon a bálna gyomrából.

Daniel Kraus, A víz érintése írójának új regénye filmbe illő, lebilincselő thriller egy fiatal férfiról, aki már letett mindenről… hogy aztán életének értelmét a legveszélyesebb és legszokatlanabb helyen találja meg újra.

 

Hozzászólások