Könyvek

Márciusban érkezik Naomi Alderman új regénye

Márciusban érkezik Naomi Alderman legújabb regénye A jövő címmel. A könyv keményfedeles verzióban kerül a boltok polcaira, KULT könyv révén pedig saját könyvjelzővel is rendelkezni fog.

Naomi Alderman neve sokak számára csenghet ismerősen, ugyanis ő írta A hatalom és az Engedetlenség című könyvet, melyek a KULT könyv sorozat első könyvei közé tartoztak. Előbbi a nemek közötti konfliktusra koncentrált, utóbbi a zsidó vallást veszi górcső alá, A jövő pedig társadalmi egyenlőtlenségekre és a bolygó elpusztítására reflektál.

Az írónőre jellemző a provokatív, ugyanakkor fantasztikus fogalmazás és a feszültséggel teli cselekmény, aminek köszönhetően nagyon kedveltem korábbi műveit. Kíváncsian várom, ezúttal mit tartogat számunkra, bízom benne, hogy ezúttal sem fogunk csalódni!

Az Engedetlenség című regényéből Rachel Weisz főszereplésével film is készült, melyet magyarul A rabbi címen nézhettek meg.

Fotó: 21. Század Kiadó

Naomi Alderman – A jövő

A ​jövő az, ahol a pénz van.
A jövő néhány milliárdos, akik a pusztulásba kergetik a világot.
A jövő néhány barát, akik merész tervet szőnek.
A jövő a történelem legnagyobb rablása? Vagy a civilizáció vége.
A jövő itt van.

Martha Einkorn egy nagy hatalmú médiamogulnak dolgozik, aki irányítása alá akarja hajtani a világot. A mogul pénzzel kitömött cégei privát időjárást üzemeltetnek, prediktív elemzéseket készítenek, álcázott fegyvereket gyártanak, miközben a csapból is folynak a technológiai próféciák. Martha legszívesebben kiszállna, de ekkor eszébe jut a példázat a rókáról és a nyúlról, amit még gyerekkorában hallott az apjától. A példázatban rejlő figyelmeztetés tagadhatatlanul kezd beigazolódni – márpedig ha ez így van, akkor egyáltalán mennyi idő lehet hátra a jövőből?

Lai Zhen túlélőművész, akit mindenki ismer az internetről. Éppen egy bérgyilkos elől próbál megszökni Szingapúrban, amikor a telefonján aktiválódik egy szoftver, és közli, hogyan tud elmenekülni szorult helyzetéből. Mit akarnak Laitól, akik a szoftver mögött állnak, és mi mindent tudnak még a jövőről?

Ahogy Martha és Lai Zhen világa összefonódik, gyújtó erejű eseménysor veszi kezdetét. Martha engesztelhetetlenül tör előre, Lait pedig a kíváncsiság hajtja – valami páratlanul szép kifejlet várja őket, vagy a civilizáció pusztulása?

Naomi Alderman A hatalom című bestseller szerzője, amellyel elnyerte a Women’s Prize For Fictiont, és amelyet a New York Times, a Washington Post és a Los Angeles Times is beválogatott az év könyveinek listájáta, továbbá Barack Obama és Bill Gates is elolvasásra ajánlott. Műveit harmincöt nyelvre fordították le. Az Engedetlenség című regényéből készült amerikai produkció főszerepét Rachel Weisz játszotta, a filmet Magyarországon A rabbi meg a lánya címmel vetítették. Íróként részt vett a Perplex City és a Zombies, Run! Című videójátékok fejlesztésében. Utóbbi több mint tízmillió játékossal rendelkezik. A Bath-i egyetemen tanít kreatív írást. Londonban él. Könyvei a 21. Század Kiadónál: A hatalom, Engedetlenség.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?