Lakberendezés

Két fürdőszobai trend, amely uralni fogja az évet

Vajon, hogyan alakulnak az idei fürdőszoba trendek? Melyek lesznek az uralkodó stílusok, kiegészítők és bútorok? Milyen szanitereket, zuhanykabinokat, luxus cikkeket érdemes beszerezni egy modern helyiség kialakításához? Ebben a cikkben választ adunk a kérdésedre!

1.      trend: Természetközeli stílus

Az idei év egyik meghatározó trendje lesz a természetközeli stílus. Az ezzel kapcsolatos termékek rendkívül széles választékban kaphatóak, akár online is. A tervezők próbálnak alkalmazkodni az igényekhez, így képessé váltak elmosni a határokat akár a külső és a belső terek között is. Sok gyártó nemcsak a belsőépítészet szabad felhasználásával kísérletezik, hanem számos határt le is bontanak.

A természetes anyagok használatával, mint a kő, a fa, vagy éppen a beton, organikus és divatos textúrát alakíthatunk ki. Ennek hatására a térben vizes élőhely érzetét is kelthetjük, amely közelebb hoz majd bennünket a kinti világhoz. Ehhez remek megoldás lehet a hatalmas ablak, hogy teljesen nyitottan álhassunk a természet felé.

A formák tekintetében a természetes változatok uralják az idei stílust, a tetőablak a zuhanyfülke mellett pedig még nagyobb szabadságérzetet kelthet bennünk. A Wellis zuhanykabin ára például rendkívül kedvező, amelyhez bátran építhetünk egy ilyen ablakot, így a termék könnyen beilleszthető a természetközeli stílusba.

2.      Trend: Fenntartható zuhanyzó

A fenntarthatóság a fürdőszobák tervezése során az egyik iránymutató trend lett 2021-ben. Manapság már szinte mindent így próbálnak kialakítani, így nem csoda, hogy ide is belopta magát. A tervezők igyekeznek megvalósítani az elképzeléseinket, de ezt csak akkor tudják megvalósítani, hogy pontos elképzeléseink vannak a helyiség kialakítása kapcsán. A kiegyensúlyozott és harmonikus viszony fontos szempont az otthon és a természet között. Érdemes az erőforrásokat visszafogottan kihasználni, hogy azok fenntarthatóak legyenek.

Jöhetnek a barna és a zöld színek, a köves csempék, vagy éppen a fából készült kiegészítők. Ez a stílus könnyedén összepárosítható az előzőben említett természetközeli variációval. A szabálytalan textúrák, a rusztikus és nyers formák, pazar látványt nyújtanak a fürdőszobában. Különösen akkor, ha megfelelő anyagokat és textíliákat használunk a helyiségben.

Formabontó megoldás lehet egy térben elhelyezett mosdó, egy hálószobába betett fürdőkád, vagy éppen egy kőből készült ritka remekmű változat.

Összegezve

Az idei fürdőszoba trendek nem sokban különböznek az uralkodó lakberendezési stílusoktól. Amennyiben modern és divatos helyiséget szeretnénk kialakítani, jöhetnek a természetközeli bútorok és anyagok egyaránt. Használjuk bátran követ, fa alapanyagokat, vagy éppen zöld és barna színeket egyaránt. A fenntartható fürdőszobába pedig mindenképpen szükség lesz harmonikus és kiegyensúlyozott viszonyt létrehozni az otthon és a természet között.

Hozzászólások