Könyvek

Érkezik Ildikó von Kürthy Itt az idő című regénye!

Mit tehet egy nő, ha hamarosan betölti az ötvenet és hirtelen újra egyedül találja magát a világban? Vajon éli tovább az életét mintha mi sem történt volna? Esetleg nekiáll megvalósítani az álmait? Ildikó von Kürthy legújabb regénye az Itt az idő pontosan erre a kérdésre keresi a választ.

A történet főhőse Judith közel az ötvenhez, egy kihűlt házasságban él.  Gyermekei már kirepültek és a nő egyre céltalanabbnak érzi az életét. Anyja halála után hazatér szülővárosába, ahonnan húsz éve éppen egy szörnyű tragédia űzte el. Az indulatok azóta sem csitultak és Judith visszatérésével végképp minden a feje tetejére áll.

Vajon lesz-e elég bátorsága, hogy halálos beteg barátnőjének megvallja mi miatt szakadt meg annyi évvel ezelőtt a barátságuk? Létezhet-e új kezdet? Hányszor állhat talpra az ember, hogy újrakezdjen mindent? Vajon eljöhet az a pont, ahonnan már nem éri meg újrakezdeni?

Ildikó von Kürthy főhőse szerint nem. Sőt, éppen most jött el az ideje, hogy mindent újrakezdjen. A leírás alapján mi mindenképpen egy megható, keserédes humorú történetre számítunk, ami igazán elgondolkoztat majd mindenkit, életkortól függetlenül.

A kötet az Animus Kiadónál fog megjelenni, nem is olyan sokára 2021. május 31-én! Sőt, ha szeretnénk, akár már elő is rendelhetjük 20% kedvezménnyel!

Ildikó von Kürthy – Itt az idő

Judith hamarosan betölti az ötvenet, a házassága kihűlt, a gyerekei felnőttek, és a hazugság, amellyel hosszú évek óta együtt él, lassan már-már igaznak tűnik.
Húsz évvel ezelőtt szörnyű katasztrófa húzta keresztbe minden tervét. Ekkor elhagyta a szülővárosát, és úgy döntött, örökre megőrzi a titkát. Most, anyja halála miatt visszatér oda, és egyszerre minden a feje tetejére áll.
Maradjon vagy menjen? Mi a fontos az életében, és mi nem az? Képes lesz-e vigaszt nyújtani halálos beteg barátnőjének és összeszedni a bátorságát, hogy bevallja végre, miért is szakadt meg akkor régen a barátságuk?
A barátai szerint nem mehet minden úgy tovább, ahogy eddig. Vajon túl késő lenne új életet kezdeni?
Még nem.
De itt az ideje.

Ildikó von Kürthy határtalan öniróniával és könnyed humorral mesél az életközepi válsággal küszködő, azaz a második kamaszkorukat élő nők olykor csip-csup, máskor igen fontos problémáiról.

Hozzászólások