Média

Influencerek, akikre érdemes odafigyelni – Mike Varshavski, a sztárdoki

Az előző cikkünkben megismerhettétek Rachel Brathent a jógacsajt, aki internetes ismertségét felhasználva számtalan pozitív dolgot vitt már véghez, és abszolút követendő példa lehet a fiatalok számára. A mostani írásunkban egy újabb Instagram sztárt szeretnénk bemutatni nektek, aki munkásságával ugyancsak a lehető legjobb módón használta fel a hirtelen jött hírnevet.

Mikhail Varshavski 2012-ben regisztrált az Instagramra, majd mint bármely más felhasználó, elkezdett képeket feltöltögetni magáról a közösségi oldalra. Az akkor még rezidens orvos előszeretettel osztott meg munkahelyi pillanatfotókat is. A Buzzfeed egyik újságírója valamilyen úton-módon ráakadt a profiljára, és 2015-ben kiadott róla egy cikket, melyben a legjóképűbb orvosnak kiáltotta ki. Ugyanebben az évben, a People Magazin a „Legszexibb doktor” címmel díjazta. A hirtelen jött hírnévnek köszönhetően a fiatal orvos követőinek száma pillanatok alatt sokszorosára nőtt, jelenleg közel hárommillió ember kíséri figyelemmel a munkásságát.

A közösségi médiában szerzett ismertségét követően létrehozta a „Limitless Tomorrow” alapítványt, mely a hátrányos helyzetben lévő diákoknak nyújt anyagi támogatást, hogy ők is esélyt kaphassanak a továbbtanulásra.

2016-ban elindította saját YouTube csatornáját, ahová heti rendszerességgel tölt fel videókat. Életmóddal kapcsolatos kérdésekre válaszol, tanácsokat ad, és orvosi szemmel vizsgálja meg a kórházas sorozatokat. Akárcsak az Instagram oldalán, úgy itt is közel hárommilió feliratkozója van. A videóival könnyen meg tudja szólítani a fiatalokat, és szinte észrevétlenül ad át olyan fontos ismereteket, mint például, hogy hogyan kell újraéleszteni egy embert, miként erősíthetjük az immunrendszerünket, illetve a különböző egészséggel kapcsolatos tévhiteket is eloszlatja. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy Dr. Mike a hirtelen jött hírnevet a lehető legjobb módon aknázta ki. A közösségi médiában érdemes odafigyelni a munkásságára, hisz nem csak tanulhatunk tőle, de remekül is szórakozhatunk egy-egy feltöltött videója által.

Hozzászólások