Zene

Újdonságok az alternatív zene kedvelőinek II.

Mint ahogy azt már az előző héten írtuk, a Billboard összeállított egy Top 40-es listát, azokból az alternatív zenékből, amikre szerintük érdemes odafigyelni. A korábbi cikkünkben mi már bemutattuk nektek a listáról 5 kedvencünket a 10-ből, íme a folytatás!

Hozier feat Mavis Staples – Nina Cried Power

Az ír énekes az amerikai blues és gospel nagyasszonyával Mavis Staples-sel kézen fogva ismét hatalmasat alkotott. A Nina Cried Power egy rendkívül erőteljes mondanivalójú és érzésű szám, ami sokkal nagyobb közönséget érdemelne, mint ami van neki.

Mumford&Sons – Guiding Light

Az angol folk-rock együttes Guiding Light című dalának erőssége a rendkívül szép dalszöveg. A zenekar közvetlenségével és egyszerű stílusával ismét kitűnik a zenei palettáról. A klip is nagyon hangulatosra sikerült, mindenképpen érdemes megnézni!

St. Paul &The Broken Bones – Apollo

Az összesen nyolc tagot számláló zenei társulat augusztus végi szerzeménye stabilan tartja magát a Billboard listájának elején. Nem véletlenül, a dalban keverednek a soul elemek a popzeneiekkel, ami elsőre talán furának tűnhet, a végeredmény azonban fenomenális!

Jade Bird – Uh huh

A sokak által csak második Janis Joplin-ként emlegetett Jade Bird csak 2017 nyarán debütált Amerikában, azóta viszont folyamatosan ontja magából a slágereket. Uh huh című száma egy pofátlanul erőteljes és nemcsak dallamilag erős dal, érdemes megnézni a szövegét is.

Kodaline – Head Held High

Az ír, leginkább indie zenét játszó zenekar (akikről nem sokkal ezelőtt már írtunk) kicsit kilóg a fentebb említett előadók sorából, ugyanis ők nem szerepelnek az aktuális listán. Viszont a Billboard már megemlíti őket és Head Held High című dalukat, mint lehetséges belépőt. Szurkolunk, hogy sikerüljön nekik és következő összeállításunkban, már mint helyezett köszönthessük őket.

Ezen a listán melyik kedvencetek szerepel? Esetleg melyik az a szám, ami új kedvencetek lett? Írjátok meg kommentben!

 

Hozzászólások