Könyvek

Heidi Swain – A napsütötte Nightingale tér

Ha valaki egy könnyed, pihentető könyvre vágyik, akkor bátran ajánlom Heidi Swain regényét, amely garantáltan kikapcsol még így, az őszi időszakban is. A napsütötte Nightingale tér ugyanis egy vidám és bohókás kötet, a 21. Század Kiadó kínálatából!

A történetről

A napsütötte Nightingale tér című könyv főszereplője Kate, aki éppen válás előtt áll. Bár a férjével békésen váltak ketté útjaik, a nő mégis maga mögött szeretné hagyni múltját és nem árulja el a férfinak, hova költözik. Mivel Kate úgy érezte, David volt az egyetlen igaz szerelme, teljesen össze van törve, hiszen a férfi elvesztésével oda lett a reménye, hogy valamikor édesanya lesz, hogy lesz egy szép gyönyörű családja. Így tehát azzal az elhatározással, hogy visszavonul és csendes, nyugodt életet él, megvásárol egy kisházat a Nightingale téren.

Természetesen ahogyan az várható, egyáltalán nem jön össze a vágya, hogy zavartalanul begubózik. Egyből megjelennek a szomszédok és körbeveszik őt a szeretetükkel. Közösségi programokra hívják, nem hagyják pihenni mi több ráveszik, hogy legyen a szószólójuk és segítsen nekik kialakítani egy közösségi kertet, ahol együttes erővel termeszthetnek zöldségeket, gyümölcsöket.

https://21.szazadkiado.hu/konyvek-53/akciok-255/nokrol-noknek/a-napsutotte-nightingale-ter-heidi-swain
21. Század Kiadó

Nagyon tetszett a könyvben, hogy egyszerű volt és üde. Kate amint beköltözik a Nightingale téri kis házikójába, megkezdődik a pörgés. Megérkeznek a szomszédok és annyira szeretettel telivé válik az egész történet, hogy jólesik olvasni. Mindenki boldogan és kíváncsian fogadja a fiatal hölgyet és egyből a szívükbe fogadják. Kate ahogyan elkezd beilleszkedni, megismerkedik a ház és a tér történelmével egyaránt, amihez hozzátartozik a híres Prosperous Place is. A nagy ház a nő szomszédságában számos embert izgalomban tart, ugyanis mindamellett, hogy annak a telkén szeretnék létrehozni a közösségi területüket attól félnek, hogy egy olyan befektetőhöz kerül, aki le akarja rombolni a gyönyörű épületet. Kate és a többiek tehát összefognak, hogy legalább a kertet kialakíthassák ott, ha már az épületnek búcsút kell mondaniuk.

Szeretnivaló karakterek tömkelege

Ez volt azaz erő és szeretet, ami odakötött a könyv elé. Rajongtam a cserfes és minden lében kanál Lisa energiájáért, azért, hogy olyan laza, szókimondó és barátságos nő. Heather visszafogott személyiségéért és a kerítőnő Carolért. Hogy az írónő nyitott volt és nem félt meleg szereplőket is felvonultatni a tér lakosai között. A legjobban talán mégis az idős Haroldért rajongtam, aki egy karakán és őszinte fickó, remek humorral.

A napsütötte Nightingale tér tele van szeretettel, ami egyaránt szól a Prosperous Place-nek és Kate-nek. A fiatal hölgy kedvét fellendíti a közösség, megmelengeti a szívét, barátai pedig elhatározzák, hogy nem hagyják egyedül és összefoltozzák a szívét, hogy nyitott legyen egy új kapcsolatra. Kate persze ragaszkodik elhatározásához, ami teljesen érthető. Sok nő – és férfi – megküzd ugyan azzal a problémával, amivel ő, így biztosan sokan érezhetünk együtt vele. Vajon sikerül túljutnia volt párja hűtlenségén?

Lebilincselő történelmi háttér

Mégis ami igazán elvarázsolt, az a Prosperous Place történelme és a Wentworth-örökség, amely egy izgalmas rejtély a könyv során. Kate megszállottan kutatja mindezeket és ez a szál volt az, amit igazán élveztem. Bevallom, picit még bővebben is olvastam volna róla, hiszen nagyon sok lehetőség rejlett benne, de kárpótolt mindaz hogy rájöttem, a könyv egy sorozat része és hamarosan érkezni fog a folytatása! Igaz, valószínűleg nem a nő szemszögéből, ugyanis a hírek szerint ez egy spin-off kötet és a fő szál a Cherry Tree Café lesz, az a hely, ahova Kate menekül, mikor már végleg besokall.

Akik szeretik a click-it regényeket, azok biztosan szeretni fogják ezt a könyvet! Egy vidám, bohókás könyv, amelyben megjelenik a közösségi élet ereje, a nőiesség, az anyaság és természetesen a barátság, hisz azaz egyik legfontosabb erő ebben a kötetben.

A recenziós példányért köszönet a 21. Század Kiadnónak!

Jennifer E. Smith – Greta ​James, az elsüllyeszthetetlen

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?