Kultúra

“Half of my heart is in Havana”

“A szívem egyik fele Havannában van” énekli Camila Cabello énekesnő, de hol is van Havanna ?

 

forrás

Kevesen tudják, de ebben a városban született a  Fifth Harmony egykori tagja, Camila Cabello. Az énekesnő 2017-ben  kiadta a Havana című dalát,  Young Thug rapper és dalszövegíró közreműködésével.

A trópusi éghajlatú szigetországot, a 16. században spanyol hódító alapította, név szerint Diego Velázquez de Cuéllar. Az éghajlata mait ideális hely nyaralásra, üdülésre. Havanna Kuba fővárosa, de az idők során sok meg próbáltatáson ment keresztül, például kalózok kifosztották, leégették és elcserélték Floridára az angol gyarmatosítók. Miután a spanyolok, vissza szerezték a legjobban megerősített várossá építették ki. Közismert kiránduló hely volt szesztilalom idején, a szigetországban található számos éjszakai clubok átvészelték a korlátozást, ebből kifolyólag, rengeteg fiatal járt ide, szórakozás után kutatva. Kalandvágyóknak is tökéletes kiránduló hely.

Érdemes ellátogatni a Vinales-völgybe, kerékpárral is megközelíthető, és csodás kilátásban lehet részünk. Az Unesco 1999-ben világörökségé nyilvánította a völgyet. Itt  terem a legjobb  dohány, köszönhető az éghajlatnak és a talaj összetevőinek, de ezen kívül banánt és kávét is termesztenek.

forrás

Ha azonban Karibi hangulatra vágyunk, feltétlen útba kell ejtenünk Santiágó városát. Kuba 2. legnagyobb városa, amit 1515-ben alapítottak, nagy a nyüzsgés, a zene az egész várost átszövi, igazi turistaparadicsom. Itt található a Nagyboldogasszony-székesegyház és a Hotel Casa Grande és a Moncada laktanya.Minden évben megrendezik, a havannai karnevált Moncada laktanya megtámadásának évfordulóján, ilyenkor százezreivel özönlenek a turisták.  Jellemzői a perzselő hangulat, színes ruhák és az elmaradhatatlan érzéki zene. Az ide látogatók joggal érezhetik a porcikájukig  hatoló pezsgést. Nem csak zárt fedelű szórakozásra van alkalma az idelátogatóknak.

Casa de la musica Trinidad, éjszaka megtelik utca zenészekkel. Fantasztikus atmoszféra lengi körbe a teret, az énekes táncra hívják a járókelőket, a program mindenki számára ingyenes, az már mindenkinek a szíve joga, hogy támogatja-e a zenészeket vagy sem. Turisták és helyiek egymással táncolnak, a magával ragadó pörgős zenére.

forrás

Azonban a csendet, a nyugalmat vágyók, is megtalálják a számukra ideális kikapcsolódást. Lehetőségük nyílik a forró nyári napokban, lehűteni magunkat, ugyanis Kuba tengerpartja, a tiszta vizével nem okoz csalódást.

Ha a nagy túrázásban, megéheznénk rengeteg lehetőség áll a rendelkezésünkre. La Guarida, a belső építészeti egyedi stílusával. Kis étkezdék is vannak, ahol megkóstolhatók a helyi specialitások, ilyen például Habana 61, ahol élő zene szól, barátságos a hangulat, és pénztárca barát ételeivel ejt minket ámulatba, emellett vegetáriánusbarát is.

forrás

La Zorra y el Cuervo jelentése A holló és a róka, de nem a La Fontaine meséről van szó, ez egy Jazz club. Vannak esték amikor szavazni lehet a számunkra legjobbnak ítélt előadóra. Klassz zene, remek hangulat, kellemes társaság, ez jellemzi ezt clubot. Táncolhatunk egész este, vagy beszélgethetünk a barátainkkal, elfelejtve a gondokat.

forrás

Összegzésben, Havana egy nyüzsgő, és frissítő város. Ajánlani tudom, a bulizóknak és a kalandvágyóknak, a mindig pörgő, felfedezőknek. 

Hozzászólások