Média

Ha nincs már más… – 5+1 Érdekes Youtube csatorna

Mindenkivel előfordult már, hogy csak görgetett lefele a Youtubon és igazából fogalma sem volt, hogy mit nézzen. Pedig számtalan ismeretlen, de szórakoztató csatorna létezik, ezért összegyűjtöttünk 6 olyat, amit érdemes felkeresni egy unalmas délutánon.

1. Tasty

Ez a főzős csatorna egy igazi gyöngyszeme a Youtube-nak. Eredetileg facebookon indult még 2015-ben, de annyira megkedvelték a jobbnál jobb receptjeik miatt, hogy felületett kellett váltania. Mára több mint 4 millió feliratkozójuk van és nap mint nap megosztanak különféle ételekről pár perces mondhatni “tutorial” videókat. Legjobb az egészben, hogy egyáltalán nem nehezek, viszont annál látványosabbak és a legtöbb esetben finomabbak is. Ezen kívűl már több féle “Tasty” csatorna is létrejött, desszertekről, különböző nemzetek konyháiról, koktélokról, szinte bármiről.

2. Meet Arnold

Bemutatom Arnoldot! 2 hónapja, hetente 1 videó erejéig “kísérleti patkánya” a legmeredekebb helyzeteknek. Mi történne, ha élve eltemetnének, ha egy mikróhullámű sütőbe kerülnél, meg sok hasonló teória áldozata. Minimális angol tudás nem árt, aminek az a gyümölcse, hogy nevetve bővítheted a fizikáról a tudásod.

3. ExplosmEntertainment

Az előző csatornának is volt egyfajta abszurdítása, ahogy bemutatta Arnold szerencsétlenkedéseit. A Cyanide&Happiness ezeknek a fellegvára. Aki szereti a szürreális, fekete humorral átitatott, sokszor abszurd poénokat, akkor sok élményben lesz része. Eredetileg képregényként idultak az explosm.net oldalon még 2005-ben, mára pedig már alkalmazásokat is készítenek, az egyre gyarapodó feliratkozók számára.

4. PostModern Jukebox

A régi zenéknek megvan a maguk varázsa. Blues, Jazz, Swing, Rock and Roll, Pop, ezek voltak az 1900 és 2000 közt a legmeghatározóbb stílusok. Scott Bradlee 2011-ben megalapította a PMJ csatornáját, amin mai slágerek, régi stílusokban hangzanak el, parádés feldolgozásban. Minden héten csütörtökön érkezik új videó és 3 millió feliratkozó hasonló izgatottsággal várja, mint mikor kiderül, hogy a városukban turnézik pár fellépőjük, mivel mára egy egész zenei iskolává nőtte ki magát.

5. WatchMojo.com

Ha a felsorolt csatornák egyike sem nyerte el a tetszésedet, ezen az ismeretterjesztőn tényleg nagy a repertoár, amiből választhatsz. 2007-ben kezdtek el Top10 érdekes tényt összeállítani a filmektől kezdve egészen az életből, tényleg bármilyen témában, manapság pedig akár 4-5 videót is megosztanak egyetlen nap alatt.

+1: Retroshock

Érezhetően könnyebb külföldi csatornák közül válogatni, mert itthon kevés olyan csatorna van, ami tényleg igényes tartalommal bír.
Persze a Fun with geeks  (társas-, és videójátékok), TheCovery  (podcast), Otherworld (film-, tech-, és játékbemutatók).
Igazat megvallva ezek is a magyar csatornák legjobbjai, nekem mégis a Retroshock az, ami a legjobbnak számít.
Mindenkinek a régi horrorok bemutatóiról vált ismertté, pedig az első videói Antifaces címet viselték, ezek társadalom-kritikák, vagy az aktuálisan felhypolt események véleményezései voltak. Ezek mellett még találhatóak filmajánlók és 1-2 mostani film kritikája is felkerül a Kenny csatornájára. Igaz egy hónapban csak egyszer jelentkezik, de az a szűk közönsége hálásan fogadja minden videóját. Itt kell megjegyeznem, hogy a Retroshock a legjobb példája annak, hogy kevés feliratkozóval is lehet maradandót alkotni.

Hozzászólások