Filmek

Filmek, amiket látnod kell a moziban idén nyáron

Beköszöntött a nyár, és ilyenkor jön el a kikapcsolódás, strandolás és a filmek ideje. Ugyan a streaming-szolgáltatóknak köszönhetően a tradicionális moziélmény egyre inkább háttérbe szorul, idén nyáron is bőven akadnak filmek, amiket érdemes nagyvásznon látni. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk öt mozifilmet, amit semmiképp sem érdemes kihagyni. A választék igen széles, akad szuperhősfilm, feldolgozás, folytatás és eredeti ötlet is, a filmrajongók tehát nem fognak unatkozni.

Asteroid City (június 8.)

Wes Anderson legújabb filmje tökéletesen illik az excentrikus rendező repertoárjába. A gondosan megkomponált képi világ, szimmetria és a színek harmóniája rögtön elárulja már az előzetes első pillanatában, hogy kinek a művével van dolgunk. Ezek azok a filmek, amiket nem lehet eltéveszteni, és amit az ember vagy szeret, vagy utál. Az Asteroid City történetének helyszíne egy amerikai sivatagi város, itt gyűlik össze néhány felnőtt és gyerek egy tudományos verseny alkalmából. A romantikus sci-fi-vígjáték-dráma mindenesetre garantáltan egyedi élmény lesz.

Flash – A villám (június 15.)

Miközben a Marvel igyekszik megküzdeni a Bosszúállók után keletkezett űrrel, a DC szépen nyugodtan építgeti tovább a saját filmes univerzumát. Flash karakterét a rajongók már régóta ismerik, korábban saját sorozatot is kapott (ami még most is fut). A filmben a főszereplőnk visszautazik az időben, hogy megváltoztassa a múltat, de természetesen a dolgok ilyenkor soha nem a terv szerint sikerülnek: létrejön egy alternatív idősík, ahol Flashnek egyszerre kell visszaállítania az univerzum rendjét és visszatalálnia a saját világába. A szereplők közt felbukkan többek közt Michael Keaton és Ben Affleck is, mint Batman.

Indiana Jones és a sors tárcsája (június 29.)

Indiana Jones az a filmhős, akit valószínűleg senkinek nem kell bemutatni. Harrison Ford utoljára bújik a filmtörténet leghíresebb régészprofesszorának szerepébe és ez az első alkalom, hogy a filmet nem Spielberg rendezte George Lucas forgatókönyvéből. A film előzetese alapján minden megvan benne, amire szükség van ahhoz, hogy méltó lezárása legyen a szériának, és talán egy egész korszaknak is. A kalandfilmek szerelmeseinek ezt mindenképpen látnia kell!

Barbie (július 20.)

Talán az idei év egyik legtöbbet emlegetett filmje, az élőszereplős Barbie-feldolgozás júliusban érkezik a mozikba Greta Gerwig rendezésében. A film igazi sztárparádét vonultat fel, a címszereplőt Margot Robbie, Kent pedig Ryan Gosling alakítja. Az előzetesek, a színészek és Gerwig korábbi munkássága alapján a szórakozás garantált, és remélhetőleg a Barbie egy egyedi, emlékezetes alkotásként kerül be a filmfeldolgozások csarnokába.

Oppenheimer (július 20.)

Július huszadika sokak szerint a filmes berkekben gigászok összecsapása lehet, hiszen a Barbie-film mellett ekkor kerül moziba az Oppenheimer is, Cillian Murphy főszereplésével. Ironikus módon egyébként a két filmben rengeteg közös van. Az Oppenheimer szereplőgárdája szintén nem szűkölködik a nagy nevekben, és a filmet szintén egy ünnepelt rendező, Christopher Nolan rendezi.

Hozzászólások