Könyvek

Érkezik Párizs legszebb és legokosabb kurtizánjának története

Izgalmas kötet érkezik a 21. Század Kiadónál! Pamela Binnings Ewen legújabb magyarul megjelenő regénye, az Émilienne Párizs legszebb és legokosabb kurtizánjának történetét mutatja be, aki nem mellesleg Coco Chanel barátnője volt.

Pamela Innings Ewen neve olvasóinknak akár ismerős is lehet, hiszen a híres parfümkészítő és divatikonról írt regényét, A Párizs királynőjét már bemutattuk nektek korábban. Az írónő nemcsak a történelmi eseményekről ír lebilincselően, de nagyon érzékletesen mutatja be szereplői lelkivilágát is.

Émilienne d’Alençon nemcsak Európa leghírhedtebb kurtizánja volt, hanem a színpadon is tündökölt, ahol nem akármilyen rangú emberek ültek. Voltak köztük hercegek, vikomtok és grófok is. Hírnevével bármit elérhetett volna, sorsa azonban mégis szomorú véget ért. Vajon milyen élete lehetett valójában Émilienne d’ Alençonnak? Honnan származott, ki is volt ő igazándiból? Mi árnyékolta be az életét, mitől vágyott ennyire a rivalda fényre és a csillogásra?

Fotó: 21. Század Kiadó

Pamela Binnings Ewen – Émilienne

A legkívánatosabb nő Párizsban, a Folies Bergère sztárja

Az első világháború előtti évek Párizsában Émilienne volt a legszebb nő, aki után minden szív dobogott. Kislánykorában szegény sorban nevelkedett a Montmartre-on, de világéletében vonzották a nagyváros tündöklő fényei. Hamarosan a legnépszerűbb varieté, a Folies Bergère sztárja lett, királyok, hercegek szeretője, és egész Európa egyetértett abban, hogy ő a leggyönyörűbb.

A boldogság azonban hamar elillan, a szépség és fiatalság törékeny kincs. Hová lesz a szerelem? A háború előszelétől borongóssá váló kontinensen Émilienne ifjú barátnőjének, Coco Chanelnek markáns elképzelései vannak arról, hogyan is kell túlélni e férfiközpontú világban. Émilienne a túlélésért küzd, miközben Coco csillaga egyre emelkedik.

Márciusban érkezik Naomi Alderman új regénye

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?