Sorozatok

Érkezik A császárné című sorozat

Sisi császárné kora legnagyobb alakja, történelmünk egyik kiemelkedő személyisége volt. Életéről könyvek, filmek és sorozat is készült kultusza a mai napig tart, mi sem bizonyítja, hogy immár a Netflix is feldolgozza a bajor hercegnő történetét.

 

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Katharina Eyssen a Netflix segítségével újraforgatja a királyi udvar mindennapjait benne az Osztrák-Magyar Monarchia császárnéjának életét. A forgatások lezajlottak és az előzetes is megérkezett a sorozathoz.

A The Empress próbál eltérni a régi Sisi filmektől

A Netflix gyártású széria ugyan a császárné szemszögét próbálja előtérbe helyezni, azonban a The Crown-hoz hasonlóan igyekeznek más perspektívából is megvilágítani az osztrák udvart. Hogyan próbál beilleszkedni egy szabad lélek egy kötöttségekkel teli közegbe.

Elisabeth Amalie Eugenie von Wittelsbach bajor hercegnő a bajor királyi udvarban nőtt fel a 19. században, és már kiskorától kezdve nagyon erős jellem volt. Míg nővére, Helene a várakozásoknak megfelelően megjelenik a délutáni teára, Elisabeth – akit akarata ellenére is Sisinek hívnak a családban-, inkább a természetben tölti az idejét. Lázadó természetére korán felfigyeltek, és nem sokkal később I. Ferenc József osztrák császár bele is szeret és feleségül veszi. Sisi számára, kora többi nőjével ellentétben, a házasság szabad utat jelent a családi korlátoktól. Bécsbe érve azonban azonnal rájön, hogy ez nem így van. A régi korlátokat most újak követik. Anyósa, Zsófi főhercegnő és az udvar több tagja is nyugtalanságot okoz Sisi életében. Minden királyi és társadalmi nyomás ellenére kénytelen  feltenni magának a kérdést: Ki vagyok én, és hogyan tudok túlélni ebben a világban? 

Kiket láthatunk a sorozatban?

Erzsébet osztrák-magyar császárné szerepében Devrim Lingnau német-török ​​színésznőt láthatjuk , akit már a Carmilla című romantikus filmből ismerhetünk. Partnere I. Ferenc József császárt, a Fekete sziget című filmből ismert Philip Froissant alakítja. Sisi nővérét, Helene-t,  Elisa Schlott formálja meg, míg Melika Foroutan-t Sisi anyósaként, és Johannes Nussbaum, Ferenc József testvére lesz.

A hivatalos megjelenés szeptember 29-én lesz a Netflix-en. 

Hozzászólások