Zene

Albumpremier: Jisoo – Me

A 28 éves Jisoo lesz a negyedik és egyben utolsó BLACKPINK-tag, aki szólózenét ad ki. Február végén a YG Entertainment bejelentette, hogy befejeződtek a szóló munkálatok és a cég azt is megjegyezte, hogy a videóklip forgatási költsége a „legmagasabb” volt az összes eddigi BLACKPINK videó közül.

Ha valaki lemaradt volna, Jennie volt az első, aki szólóban debütálhatott még 2018-ban a „Solo” kislemezzel, majd Rosé és Lisa követte 2021-ben az „R” és a „Lalisa” címet viselő mini albumokkal, amin 2-2 darab szám volt megtalálható. Most pedig elérkezett Jisoo ideje is.

Március 6-án a K-pop bálvány egy érdekes „Hamarosan” poszterrel jelentette be, hogy valóban debütálni fog szólóban. Három napra rá, március 9-én a minialbum címét jelentette be, ami a ME lett és egy csodás poszterrel karöltve mutatta meg a rajongóinak. Majd egy hét elteltével, március 16-án a dél-koreai énekesnő kiadta az első vizuális filmet az albumhoz.

A klipben Jisoo luxus zebramintás ruhát visel, miközben feltűnő, vörös virágok veszik körül, hagyományos hangzású instrumentálisokkal. Március 28-án pedig kiadta „ME” tracklistjét: a kislemez a Flower címet kapta, amelyet a BLACKPINK gyakori munkatársai 24, VVN és Kush komponáltak. A második dal pedig az All Eyes On Me címmet kapta, amelyet a YG Entertainment producere, Teddy társszerzett. Ezután kaptunk előzeteseket is a debütáló albumhoz, majd március 31-én megjelent a ME.

A Flower egy csodálatos videóklipet kapott, míg az All Eyes On Me dalhoz később érkezhet egy speciális videó. Ha visszatekintünkLisa és Rosé albumaira, akkor ez tűnik a lehetséges opciónak.

Hogy milyen lett a Flower?

Láthattuk már Kim Jisoo színésznőt, BLACKPINK JISOO-t, ezúttal pedig JISOO szólistát ismerhetjük meg.

Egyesek szerint nagyon unalmas, második szerint a Flower kiszámíthatatlan. Mi pedig az utóbbi mellett állunk. A Flower kiszámíthatatlan, keveri az eleganciát az ötletességgel és a modern produkció elemeit a hagyományosabb hangzásvilággal. Ebben a dalban izgalommal kísérhetjük végig Jisoo szóló debütálásának minden mozzanatát. A sima, dallamos szövegtől az erőteljes refrénig, JISOO előadása nem más, mint lélegzetelállító.

A videoklipje pedig egy művészi remekmű, amely bemutatja ennek a szeretett K-pop sztárnak a sokoldalú tehetségét. Lenyűgöző látványától egészen magával ragadó énekhangjáig JISOO bebizonyítja, hogy szólóművészként mindig mindenre oda kell figyelni a szakmában. A videóban JISOO önbizalmat és kecsességet sugároz, miközben különféle divatos ruhákat vesz fel, amelyek mindegyike szemet gyönyörködtetőbb, mint az előző.

Egy Naver cikkben JISOO elmondta, hogy miért a Flower-t választotta a fő dalnak.

A FLOWER-t azért választottam, mert ez az zene, ami a legjobban kifejez engem. Tökéletes harmóniával rendelkezik minden tekintetben, az énektől az előadáson át a látványelemekig. Ez egy táncolós, de a szövege lírai, így váratlan varázsa van, a többi rész pedig nagyon addiktív – mondta.

Eközben az All Eyes On Me egy vidámabb, EDM-szám, amelyen a művész magas hangokkal követeli meg kedvese figyelmét és hűségét. „Semmi sem vásárolhatja meg a szeretetet” – énekli Jisoo a zenében, amely egy erőteljes, BLACKPINK-re emlékeztető szinti-pop táncos záródalt mutat meg nekünk.

A rajongók Jisoo jellegzetes énekét hallhatják, friss ütemekkel és fülbemászó dallamokkal párosítva. Kétségtelen, hogy ez az album megerősíti Jisoo státuszát a K-pop egyik vezető hölgyeként. Mindkét szám szentimentális szövegeket tartalmaz trap-pop érzékenységgel, lehetővé téve a hallgatóknak, hogy együtt táncolhassanak a jól koreografált mozdulatokkal.

Azt pedig nem szabad elfelejteni, hogy közvetlenül azelőtt, hogy a dalok megjelentek a platformokon, Jisoo történelmet írt azáltal, hogy több, mint 1,3 millió példányt adott el, csak előrendelésből.

Mindeközben pedig a BLACKPINK még mindig a „Born Pink” világkörüli turnéjának közepén jár. A kvartett tavaly 14 észak-amerikai és 10 európai koncertet adott, és a következő hónapokban több, mint 20 koncert vár rájuk Ázsiában és Ausztráliában.

Nektek hogy tetszik Jisoo mini albuma? Melyik dal tetszik jobban?

Hozzászólások