AHdvent

AHdvent 20. nap: Mivel üssük el az időt a karácsonyi vacsora után?

Sokszor esünk kétségbe, hogy mi is legyen a karácsonyi vacsora utáni program. Az egész napos sütés és főzés után jó lenne valami olyat csinálni, amit mindenki szeret, kikapcsolja az embert és nem utolsó sorban valami családi tevékenység. Találtam nektek pár ötletet, amely segít átvészelni a kajakómákat!

Társasjátékok

Szerintem egyértelmű, hogy előtérbe kerülnek ilyenkor a társasok. Nem kell túl sokat mozogni hozzá, így akár fekve is tudtok játszani. Mehet hozzá egy-egy film és máris mindenki számára élvezetes az együtt töltött idő. Az sem baj, ha nem mindenki csatlakozik hozzátok, hiszen elég ha egy légtérben vagytok, simán beszélgethet veletek annak ellenére, hogy nem egy társasrajongó.

Filmek

Ne hagyjátok ki a megszokott közös filmnézéseket se. Jöhet a Reszkessetek betörők, a Harry Potter mozik, vagy egyéb klasszikusok, amiket minden évben megnéztek. Ehhez nem kell más csak egy tévé, egy kényelmes fotel vagy kanapé és ti magatok. Ha még nem vagytok dugig, akkor hozhattok egy kis nasit és már indulhat is a közös program. Apróbb fényekkel és gyertyákkal még meghittebbek lehetnek ezek az órák.

Séta

Tudom, hogy furán hangzik, viszont nem egy elvetendő program az sem, ha tesztek egy hatalmas sétát a településen, ahol laktok. Ilyenkor igazán csendes minden, láthatjátok a csodálatos fényeket, nem utolsó sorban pedig jót tesz a teli hasnak is. Én nagyon szeretek sötétben sétálni, főként karácsonyi időszakban. Ha van kutyátok, akkor vihetitek magatokkal, így aztán igazán élvezetes lesz a program. Nem baj az sem, ha sokan vagytok, de nem is muszáj mindenkinek csatlakoznia. Fele csapat nézheti a tévét, amíg ti aktívkodtok kicsit.

Mise

Még, ha nem is vagytok vallásosak, vagy csak nem gyakoroljátok, érdemes ellátogatni egy karácsonyi éjféli misére. Ennél szebb hangulata semminek sincs, ezt garantálhatom. A legtöbb templomban éjfélkor tartják, ám kisebb falvakban érdemes megnézni, hogy mikor kezdődik, ugyanis sok esetben egy papra több közösség is jut, így akár már 9-10 körül is tarthatják. A gyönyörűen feldíszített épület, az énekek és az emberek mind hozzátesznek a meghittséghez.

Várjuk a ti ötleiteket is! Mivel töltitek a karácsonyi időszakot?

Hozzászólások