Könyvek

5 új címmel bővült a 21. Század Kiadó KULT sorozata!

A 21. Század Kiadó új sorozata díjnyertes, bestseller lista-vezető regényeket sorakoztat fel nekünk. A KULT könyvek célja, hogy megindítsák, felkavarják és elgondolkoztassák az olvasókat. 

A továbbiakban öt új, ősszel megjelenő regényt mutatunk be nektek a kiadó őszi újdonságai mellett, amik külföldön már számos sikert bezsebeltek. Ha bővebb infót szeretnétek megtudni a könyvekről, katt a nevükre!

Gabriel Tallent – Drága kis szívem

Az október 15-én megjelenő Gabriel Tallent regény egy igazi csemege. Megjelenése után egyből a New York Times bestsellerlistájára került, és két tucat ország vásárolta meg a jogait. A kötet Teknőc Alvestonról szól, aki tizennégy évesen elég visszahúzódó életet él. Emberi kapcsolatai csupán csak az iskolára korlátozódnak, azon kívül csak nagyapjával römizik néha. Édesapja igen zaklatott lelkű, esténként vele készül a világvégére. Egy napon azonban a lány ráébred, hogy ez nem normális és elhatározza, elszökik otthonról…

Teknőc Alveston kemény lány. Tizennégy éves, és az erdőket járja az észak-kaliforniai tengerparton. Kedvenc helyei, menedékei a patakok, a dagálytavak, a sziklaszigetek, de személyes világa kicsi és veszélyekkel teli: Teknőc zaklatott lelkű, karizmatikus apja bűvöletében és rabságában nőtt fel. Emberi kapcsolatai az iskolára korlátozódnak, de ott sem enged közel magához senkit; néha beteg nagyapjával römizik, esténként pedig apjával együtt készül – a világvégére.

Azután megismerkedik Jacobbal, és először tárul fel előtte egy tágasabb világ: ráébred, hogy otthoni élete se nem biztonságos, se nem fenntartható. Szökést tervez, felhasználva mindazokat a túlélési technikákat, amelyekre apja tanította. 

Egyedi stílus, vad természeti környezet: felkavaró és megrendítő olvasmány egy kiemelkedően tehetséges új író tollából, mely megjelenése után azonnal felkerült a The New York Times bestsellerlistájára, fontos irodalmi elismeréseket kapott, és két tucat országban vásárolták meg a jogait.

Sarah Perry – Melmoth

Szintén októberben érkezik Sarah Perry, az essexi kígyó szerzőjének legújabb regénye a Melmoth. De mit is takar a cím? Egy fekete ruhás, könnyező szemű, vérző lábú árnyalak, egy különös szellemet, aki a bűn és bűnhődés megtestesítője. Akinek Melmoth megjelenik, választania kell, hogy együtt él bűnével vagy megsemmisül az időtlen magány és sötétség kárhozatába.

Helen Franklin húsz évvel ezelőtt szörnyű bűnt követett el, amit azóta sem tud magának megbocsájtani: lelkében a felejtés és az emlékezés erői küzdenek.

Furcsa kézirat kerül a kezébe. Az emberi történelem legsötétebb fejezeteiről szóló dokumentumokat tartalmazza, melyek egy fekete ruhás, könnyező szemmel és vérző lábakkal megjelenő árnyalak legendájáról szólnak. Ő Melmoth, a Tanú, egy különös szellem, aki a Földet járja szüntelen a bűn és bűnhődés megtestesítőjeként.

Akinek Melmoth megjelenik, választania kell: vagy együtt él bűnével, vagy megsemmisül, és az időtlen magány és sötétség kárhozatába vezet útja… Helen úgy érzi, Melmoth őt is gyerekkora óta figyeli… a múltjával való szembesülés pedig fontos választások elé állítja.

Imogen Hermes Gowar – A hableány és Mrs. Hancock

A Sunday Times bestsellerszerzője, Imogen Hermes Gowar nem választott meglepő témát a november 5-én megjelenő regényének. A hableány és Mrs. Hancock történelmi-fantasztikus témában mozog, ami azért izgalmas, mert az író régészetet, antropológiát és művészettörténetet tanult, így biztos a korhűség és az, hogy pontos ismeretekkel rendelkezik. Mellesleg London azon területén is él, ahol a történet játszódik!

1785 szeptemberében egy este türelmetlen kopogtatás hallatszik Jonah Hancock, a kereskedő ajtaján. Egyik hajóskapitánya toporog a küszöbön, miután eladta Jonah hajóját egy hableányért.

A hír végigsöpör a dokkokon, kávéházakon, szalonokon és bordélyokon, minden áldott lélek Mr. Hancock csodálatos teremtményét akarja látni. A hableány érkezése kizökkenti a kereskedőt a hétköznapok világából, és a legelőkelőbb körökbe kínál számára belépőt. Így ismerkedik meg egy pazar estélyen Angelica Neallel, a neves kurtizánnal, s egyben a legvonzóbb asszonnyal, akit valaha látott… A találkozásuk mindkettőjük életét veszedelmes, új vizekre sodorja. Vajon képesek lesznek-e megküzdeni a sellőknek tulajdonított, pusztító erők hatalmával?

Imogen Hermes Gowar régészetet, antropológiát, művészettörténetet és kreatív írást tanult. London délkeleti negyedében él, azon a környéken, ahol A hableány és Mrs. Hancock története is játszódik. Ez az első regénye.

Jesmyn Ward – Hallgasd a holtak énekét!

2017-ben a Time Magazin az Év Könyvének szavazta meg a nálunk idén októberben megjelenő Hallgasd a holtak énekét, Jesmyn Wardtól. Az írónő egyébként az első nő, aki kétszer is Amerikai Nemzeti Könyvdíjat nyert, másodjára ezzel a regénnyel.

A tizenhárom éves Jojo igyekszik megérteni, mit jelent férfivá válni. A családjában van kitől és van miből tanulnia: ott van feketebőrű nagyapja, Pop, aki imádja, vagy fehérbőrű nagyapja, aki viszont egyáltalán nem fogadja el a fiút. És az apja, aki mostanában szabadul a börtönből… Amikor kiengedik, Jojo kábítószerfüggő anyjával odautazik. Találkozik egy másik tizenhárom éves kissráccal, egy halott fegyenc szellemével, aki magában hordozza az amerikai dél történelmének örökségét. Fontos dolgokat tanít meg Jojónak apákról és fiaikról, az erőszakról és a szeretetről.

Jesmyn Ward  Hallgasd a holtak énekét!  nagyszabású családtörténete az amerikai útiregény archetipikus hagyományainak, a kísértethistóriáknak és a katasztrófaregényeknek lenyűgöző, zavarbaejtő és sehová sem sorolható elegye, egy modern remekmű.

Naomi Alderman – Engedetlenség

Naomi Alderman neve nem lehet ismeretlen számotokra, hiszen A hatalom című regénye hatalmas sikert aratott hazánkban, illetve korábban már mi is írtunk róla. Az Engedetlenség, ami szeptemberben jelent meg a 21. Század Kiadó KULT könyvei között, az első regénye az írónőnek, amit korábban már ismerhettünk A rabbi meg a lánya címmel.

Ronit Krushka harminckét éves, New Yorkban él, és leszbikus létére főnökével, egy nős férfival folytat viszonyt. Apja halála után visszatér szülővárosába, Londonba. Ortodox zsidó családból származik, de nem gyakorolja a vallást, és rég elhidegült apjától is, aki befolyásos rabbi volt. Hazatérése nem mentes a konfliktusoktól: a hagyománytisztelő közösségben, ahol felnőtt, már Ronit puszta lénye is hajmeresztő provokáció. 

De a sokkhatás kölcsönös. Ronit viszontlátja unokatestvérét, Dovidot, akiből rabbi lett, ráadásul Ronit régi szerelmét vette feleségül. Ronit nem tér magához: unokatestvére és régi szerelme is egész más, mint annak idején. 

Ronitot friss tapasztalatai arra kényszerítik, hogy mindent átértékeljen, amit az életről gondolt.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?