Könyvek

Várható képregénymegjelenések a Ciceró Kiadónál!

A Ciceró Kiadó mindig is nagy hangsúlyt fektetett a válogatott, minőségi képregények kiadására, melyek között kicsik és nagyok is egyaránt megtalálhatták a kedvencüket. A kiadó nemrég közzétett párat az idénre tervezett képregényújdonságaikból, ezeket hoztuk most el nektek!

David Petersen: Mouse Guard – Winter 1152 (Mouse Guard 2.)

A sorozat első részét tavaly adta ki itthon a kiadó. A nagy sikerre való tekintettel pedig várhatóan idén megkapjuk az eddigi legeredetibb egeres kalandképregény második részét is.

A történet szerint 1152-ben az őrség készlethiánnyal küzd és úgy néz ki, az elmúlt évek egyik legkeményebb telével kell szembenézniük. Főegereink Saxon, Kenzie, Lieam és Sadie Celanawe vezetésével diplomatákként járják a területeket, hogy tartsák a reményt a városok lakosaiban és javítsák kicsit a gárdával való viszonyukat. Hamarosan azonban világossá válik, hogy ezt a telet nem minden őrség lesz képes túlélni.

Brian K. Vaughan: Paper Girls 1.

Az elmúlt évek nagy durranása a tervek szerint idén Magyarországra is megérkezik! A történet főszereplője négy újságkihordó lány, akik az 1988-as Halloween másnapján valami olyannal találják szembe magukat, amit korábban elképzelni sem tudtak.

A Ciceró egyelőre az első két kötetét tervezi kiadni a kissé a Stranger Things-re hajazó sorozatnak.

Raina Telgemeier: Guts (Smile 3.)

A sorozat köteteit még 2017-ben kezdték el kiadni Magyarországon. A 2020-ban megjelentetett második kötet után a Ciceró idén elhozza a harmadik Guts című részt is.

A történet célközönsége főleg a 12-16 éves korosztály, de az idősebbek is találhatnak benne fontos üzenetet. A főszereplőnk Raina – a mű szerzője – aki minden kötetben életének valamilyen újabb, meghatározó momentumát meséli el. A harmadik részben főszereplőnk egy nap rettenetes gyomorrontással ébred, ám ennek ellenére visszatér az iskolába, ahol a szokásos, mindennapi dolgok fogadják: barátok, ellenfelek, az egyre csak halmozódó, soha véget nem érő feladatok. A lány gyomorproblémái nem múlnak és rövidesen kiderül, hogy a fájdalom összefügg az iskolával és azzal kapcsolatos történésekkel és Raina félelmeivel.

Noelle Stevenson, Grace Ellis, Shannon Watters: Lumberjanes 1-2.

Szintén egy olyan sorozat, ami nagyot ment az elmúlt években a tengerentúlon. A történet szerint öt legjobb barátnő – Jo, April, Mal, Molly és Ripley – életük legbulisabb nyarát készül együtt tölteni a Lumberjane táborban. Ám rövidesen rá kell jönniük, hogy ez a nyár sokkal, de sokkal mozgalmasabb lesz, mint amilyennek tervezték. Felüti a fejét a természetfeletti, a lányoknak pedig együtt kell szembeszállniuk vele.

A képregényt az ajánlásában úgy jellemzik, mint a Buffy, a vámpírvadász és a Gravity Falls egyvelegét, ami miatt nálunk rögtön az élre ugrott a 2021-es legjobban várt történeteink listáján.

Ti tervezitek valamelyiket beszerezni és elolvasni? Esetleg olvastatok már közülük eredeti nyelven? Melyiket várjátok legjobban? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Hozzászólások