Utazás

Teleki-Degenfeld kastély, a barokk csoda

A Teleki-Degenfeld kastély az 1700-as évekből származó építmény, amely manapság már szállodaként is működik. A telken lehetőség van lovas vagy gyalogtúrán részt venni, de az épület alkalmas rendezvény és esküvő helyszínnek egyaránt. De vajon milyen egyéb szolgáltatásai vannak a Teleki-Degenfeld kastélynak? Ebből a cikkből minden kiderül!

A Teleki-Degenfeld kastély története

A Teleki-Degenfeld kastély Magyarország egyik legszebb barokk kastélya. Az épület megőrizte a kor stílusjegyeit, amelynek köszönhetően a mai napig működik és kedvelt helyszín a különböző rendezvényekre. Az 1748-ban épült kastély a fővárostól 75 km-re található Nógrád megyében. Az épület már évtizedek óta funkcionál szállodaként is.

A kastély 27 darab kétágyas fürdőszobás lakosztállyal és hálóval rendelkezik. Ezek egy része a főépületben, egy része a szárnyépületben, egy részük pedig a wellness központjában helyezkedik el. A szobák mindegyikét egyedi berendezéssel láttak el, a többségnél meghagyták a korhű formákat. Ennek köszönhetően az élmény még inkább magával ragadja az itt megszálló vendégeket.

A kastély szolgáltatása

A pihenés mellett az ide látogatóknak lehetőségük van programokon és rendezvényeken részt venni. Legyen szó aktív vagy passzív kikapcsolódásról, a szálloda éttermében profi szakács szolgálja fel az ínycsiklandó ételeket. A már említett wellness részleg mellett a hely rendelkezik saját játékteremmel, tekepályával, de a területen lehetőség van lovaglásra és természetjárásra egyaránt. Amennyiben szeretsz sportolni, részt vehetsz biciklis és gyalogos túrákon is.

Rendezvény és esküvő helyszín

Amennyiben romantikus rendezvény és esküvő helyszínt keresel, nem kell tovább kutatnod. A szervezők segítenek, hogy a nagy napotok olyan legyen, amelyről már régóta álmodtatok. Házasságot kötni hatalmas dolog és fontos, hogy minden a helyén legyen. Az esküvő hangulata és annak sikeressége nagyban határozza meg a közös jövőt. A kastélyban igyekeznek garantálni, hogy az emlékezetes eseményre örömmel gondoljatok vissza.

A szállodában már a szervezés elejétől kezdve, egészen a ceremónián át még a másnapi hazautazásig is segítségetekre lesznek. Itt szinte bármire lehetőségetek van, legyen szó modern és stílusos, esetleg hagyományos vagy vintage esküvőről. A helyszínen kimondott boldogító igen minden pár számára egy valóra vált álom.

A násznépnek lehetősége van megszállni a 4 darab lakosztály és a 21 darab kétágyasz szoba egyikében. Mindemellett választhatják továbbá a Sonya Wellness részlegen található helyek egyikét is.

Összegezve

Tehát ha készen állsz visszautazni az időben a barokk korba és szeretnél átélni egy különleges élmény, akkor látogass el a Teleki-Degenfeld kastélyba. Az itt eltöltött napok lehetőséget kínálnak aktív és passzív kikapcsolódásra egyaránt. Szeretettel várunk a rendezvény és esküvő helyszínünkön. A részt vevők közül pedig akár 67 személyt is el tudunk szállásolni.

Hozzászólások