Könyvek

Philip K. Dick új regénye már a könyvesboltokban

Philip K. Dick nevével már többször találkozhattatok a honlapon, hiszen az Agave Könyvek sorban mutatja be felújított, vagy éppen újonnan lefordított regényeit. A híres sci-fi szerző ezúttal is egy disztópiával érkezett olvasónak, benne egy társadalommal, amely a rend fenntartása érdekében bármit képes feláldozni, még a saját szabadságát is. Az utolsó tréfa eredetileg 1956-ban jelent meg, azonan a mai napig aktuális a kötet üzenete, valamint a szerzőre jellemző finom humor.

Philip K. Dick – Az utolsó tréfa

Newer York városa túlélte ugyan a holokausztot, de nagy árat fizetett érte: merev erkölcsi törvények uralják, fürge robotok figyelik az emberek viselkedését, a legkisebb kihágás is személyes katasztrófát vonhat maga után.

Allen Purcell ama kevesek közé tartozik, akik szó szerint képesek megváltoztatni a világot, és amikor olyan kormányzati állást ajánlanak neki, ahol a közerkölcs felelőse lehet, elhatározza, hogy változtat, amin csak tud. Ehhez azonban tenni kéne valamit azzal a fejjel a szekrényben…

Philip K. Dick korai regénye lebilincselő és ijesztő tanmese egy olyan társadalomról, amely a rend fenntartása érdekében bármit képes feláldozni, még a saját szabadságát is.

Megérkezett Philip K. Dick-életmű következő része

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?