EgészségÉletmódGasztroSport

Őszi bakancslista

Ahogy beléptünk a szeptemberbe, már meg érkezett az őszi időjárás. A nyálkás, esős és hűvös időben senki sem érzi jól magát főleg, hogy tudja, vészesen közeleg a tél. Én ezzel ellentétben kedvelem ezt az évszakot. Bár nehéz visszaszokni arra, hogy a házban megint szükség van a zoknira és a papucsra, hogy elő kell venni a hosszú nadrágot, mert kint és bent 18-20 fok körül mozog a hőmérséklet. Fűteni még nem kell, de már nincs melegérzete az embernek.

Éppen ezért szükségeltetik összegyűjteni mindazt, amit még ebben a maradék színes világban szeretne eltölteni az ember. Pár ötletet és gondolatot összegyűjtve összegeztem, hogy mik a legszebbek az őszben és miért nem kell rá szomorúan gondolni.

Kirándulás és a sport

A nyári időszakban kevésbé érezzük magunkat kirándulós kedvünkben. A többség inkább a parton fekszik és sütteti magát, hiszen közel 40 fokban nem szívesen túrázgatunk 15 kilómétert. Most viszont eljött a túrázók és a futók ideje. Bár mindig azt mondják, hogy a tavasz a sportkedvelők ideje, de én úgy gondolom, hogy ősszel sokkal többet fejlődhet az ember. Tegyük fel, hogy ilyenkor kezdesz el futni. Ahogy hül a levegő, megerősödik az inmunrendszered és sokkal jobban fogod bírni a hidegebb időjárást, tavasszal pedig a lehető legjobb erőben leszel egy-egy versenyhez akár. Ugyanez érvényes a túrázásra is. Muszáj szoktatni a szervezetet a változásra, különben az első 10 fokos hidegben ki fogtok dőlni a láztól.

Teaivás

Nálam a tea a minden. Nyáron még elcappucinozgatok, mivel a teához túl meleg van, de ősszel végre eljött az én időm. Ahogy beköszönt a szeptember, én meg sem állok a teával az első 25 fokos májusi melegig. Bármilyen jöhet, de reggel mindig fekete teával kezdek. Javaslom a zöld változatot a kávékedvelőknek, hiszen ez ugyanúgy segít és egészségesebb. A sok gyümölcstea minden évben megteszi a hatását, hiszen a legtöbb betegség elkerül és nem kell heteket ágyban töltenem influenza miatt.

+ TIPP: Forró csoki. Nem kell senkinek sem bemutatni. Bár nem az egészségmegőrzés mintapéldája, de szerintem sosem árt egy kis meleg édesség a hűvös napokra.

Sütés

Már vagy egy hónapja annyi alma hullik, hogy akár heti kétszer készítek őszi süteményeket, de tulajdonképpen bármilyen ehhez kapcsolódó finomságot. Az alma és a fahéj már készít a karácsonyra, hiszen az illata mindig azt juttatja az ember eszébe. A dió és a mogyoró most a legfinomabb, és miután kezdődik a gyümölcsmentes időszak, nem árt néha bekapni pár darabot.

Halloween

Magának az ünnepnek nem sok értelmét látom, de az ehhez kapcsolódó díszek és édességek feldobják a hangulatot. Magyarországon nem szokás ünnepelni, de nem kell sokáig menni, hogy találjunk olyan helyet, ahol már megszokottá vált az édességgyűjtés. Két éve Ausztriában laktam, ahol már javában ünneplik a szellemeket, zombikat és egyéb lényeket. Bár még nem teljesen amerikai mintára, de lassan belejönnek. A díszek viszont már itthon nagy szerepet kaptak. A töklámpások, a tökös díszek, a szellemes alkotások és a denevéres fűzérek csak szebbé teszik a napjainkat. Érdemes tehát a tökös édességek mellett pár halloweeni díszt kitenni a lakásba.

+1: Fotózás: Kevés ember nem szereti a szép őszi képeket és manapság van kinek mutogatni. Készítsetek bátran fotókat olyan helyekről, ahova kirándulni mentek és tegyétek közzé instagramon vagy facebookon. Küldjétek el akár a mi közösségi oldalainkra, hogy megcsodálhassuk a tehetségeteket és a színes őszi helyszíneket!

forrás: http://dreamatico.com/
http://www.fid-gesundheitswissen.de/
http://www.glacier-national-park-travel-guide.com/
http://borderlinepaleo.com/
http://4.bp.blogspot.com/

Hozzászólások