Könyvek

Olvasmányötletek nyárra

Beköszöntött a nyár, ami sokunk számára egyet jelent a pihenéssel, a feltöltődéssel. Ilyenkor az embernek több ideje jut magára, sokan ilyenkor indulnak üdülni, a legtöbben valamilyen vízpartot választanak. Mi más lehetne ilyenkor jobb kikapcsolódás, mint egy-egy jó regény? Azt viszont már nehezebb eldönteni mit válasszon az ember. Te is tanácstalan vagy, mi az amit olvasnod kellene? Mi megmutatjuk!

Sally Rooney- Normális emberek 

A kötet, melyről nemrég már írtunk, két fiatal Connell és Marianne felnövését és kapcsolatát követi végig. Szemtanúi lehetünk annak milyen hatalmas befolyással bír egy-egy ember életére a származása, a társadalmi elvárások, vagy éppen a családja. Mindezt a lehető legegyszerőbb és lényegretörőbb prózába csomagolva. A kötetet a Times magazin 2018-ban az “Az év legjobb regényének választotta”.

Szvetlana Alekszijevics- Csernobili ima

Ha egy kicsit komolyabb vizekre eveznétek (és rengeteg a szabadidőtök), érdemes belekezdenetek Szvetlana Alekszijevics Csernobili ima című monumentális regényébe. A történet valószínűleg mindenki számára ismerős: 1986. ​április 26-án kezdődött Csernobilban minden idők legnagyobb atomerőmű-katasztrófája. Az akkori szovjet vezetés titkolózása miatt a világ napokig szinte semmit sem tudott róla. A mű erről, a lélektani oldalról közelíti meg a dolgot és vérfagyasztó pontossággal, elképesztő háttérmunka után rendkívül hiteles képet fest a szovjet belügyekről és annak a katasztrófára adott reakciójáról. A könyvből az elmúlt idők egyik legsikeresebb minisorozatát készítette a HBO, amiről mi is írtunk.

Gabriella Eld: Játékok unatkozó felnőtteknek

Gabriella Eld Legendák a Bagolyvárosból sorozata folytatódik! Újra elkalandozhatunk ebbe a varázslatos világba, ahol az ha különleges képességed, “Adottságod” van, nem is olyan jó dolog, mint amilyennek első hallásra hangzik. Újra találkozhatunk az első részben megismert Alaskaval ás Igorral, akik szokatlan feladatot kapnak: Herr Wulf megkéri őket, hogy vigyázzanak tizenhat éves unokagyerekére, Cadie-re. Ez elsőre nem tűnik nagy vállalásnak, ám a dolgok hamarosan nem várt fordulatot hoznak és a könnyed kis gyerekfelvigyázás rémálomba fordul.

R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona

Az Álomgyár Kiadó írónője ezúttal is egy vérbeli humoros, csajos kis regénnyel rukkolt elő. A történet szerint Caroline Wood, egy londoni divatmagazin főszerkesztőjének az asszisztense merész álmokat dédelget magában: szeretne a jövőben íróként dolgozni az újságnál és szívesen fejlesztené tovább gasztroblogját. Elhatározza hát magát, hogy egy nyaralással egybekötött szakmai útra indul, méghozzá Európába. Teljesen egyedül. Ám, hogy annyira mégse legyen magányos a barcelona-i pihenése minden napjára szervez egy randevút egy spanyol férfival, így igyekszik egy csapásra megoldani a munkahelyi és párkapcsolati gondjait is. És hogy ebből mi sül ki? Természetesen egy, kontinenseken átívelő kaland, amit nem fogunk egyhamar elfelejteni.

Ti mit terveztek olvasni a nyáron? Írjátok meg nekünk kommentben!

Hozzászólások