Uncategorized

Milyen mély is a YouTube gödör? #2

Mint ígértem, megérkeztem a YouTube áskálódás második részével.
Az első részt, ha még esetleg nem olvastátok volna, itt megtaláljátok. A divatvideósokról volt szó, miért is jó őket nézni. Ha fiú vagy és az első cikktől elment a kedved, ne aggódj, most abszolút neked való tartalom jön!
Talán ha azt mondom, hogy rengeteg utazó-vlogokat-gyártó-videós van a YouTube apró kis zugaiban elrejtve, némelyikük kevésbé elrejtve, lehet hogy újat mondok néhány embernek.

Kik is ők?

Olyan YouTuberek, akik a saját kalandjaikat videózzák. 

Mit is jelent ez?

  • utaznak
  • videókat gyártanak
  • nem csak beszélnek
  • de a tájat is megmutatják
  • jó kis zenei aláfestéssel
  • menő technikai eszközökkel
Természetesen aki nem szeret utazni, az ezekben a videókban sem fog boldogságot, vagy egy kis felszabadulást nyerni. Aki viszont szereti, az nézzen meg pár csatornát!
A mindennapos tartalom mellett, tényleg minőségi anyagot adnak ki a kezükből. 

Miért is érdekes ez? 

Alapvetően három csoportja van az embereknek, akik érintettek ebben a témában. 
  1. aki utazik
  2. aki szeretne utazni
  3. aki NEM szeretne utazni
Akik utaznak, vagy maguknak megtartják az élményt, vagy fotókat csinálnak, valaki blogot ír róla, azonban vannak olyan elvetemült emberek, akik videókat gyártanak. A fent említett csatornák vezetői is pontosan ilyenek. 
Az olyan emberek, akik csak szeretnének utazni, maguk emésztése mellett élvezetet is nyernek ezekben a videókban. Vagy legalábbis én így vagyok vele. 
Mindamellett, hogy angol tartalmat nézek, fejlődik a nyelvtudásom, kikapcsolódok, még egy kis kultúrát is magamba tudok szívni, hiszen egy ilyen videó nem csak annyiból áll, hogy utaznak-természet-beszélnek-természet. 
Némelyikük többet ad, mint egy történelemóra. Na jó, azért ez egy kicsit túlzás, de tényleg lehet belőle tanulni. 
Érdekes még mindemellett az is, hogy sokan csinálják azt, hogy vesznek egy autót, és azzal mászkálnak. 
Na itt ér össze a gyermekkor, a felnőttlét, az álmok és az utazás. Kiskoromban mindig, meg igazából mostanában is azt tervezgettem, hogy lesz majd egy “hippibuszom” ami tök jó lesz, és a hátuljában ágy lesz, és ha nem én fogok vezetni akkor ott fogok fetrengeni és cikket írok meg regényeket, meg ilyesmiket. És boldog leszek, mert dolgozni fogok közben, de mégis teljesítem az álmom. 
Ja és majd elfelejtettem.
Van magyar utazós csatorna is, amit a Hollywood Hírügynökségből ismert Szirmai Gergely csinálja. AFK Légió a neve.
Rengeteg helyen járt már, és sokan azt gondolnátok, hogy ez a harmadik csatornája, biztos nem bír olyan tartalmat gyártani, ami igényes és ugyan úgy élvezhető, mint egy külföldi, de nincs igazatok.
Csak imádni lehet.

Köszönöm hogy velem voltatok, remélem csekkoljátok, legalább az egyik csatornát. Szerintem nagyon inspiráló, ahogy minden nap ilyen minőségű videókat gyártanak. Szórakoztató, motiváló. És persze, ki ne szeretne csodálatos helyeket látni? 
Hamarosan érkezem a harmadik résszel! 
Addig is

Kövess minket mindenféle social-media honlapon:
Twitter: @AHBlogmagazin 
Instagram: @ahblogmagazin

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .