Mamma mia 2 – Sose hagyjuk abba

Tíz évvel a Mamma mia! című film megjelenése után most elérkezett a várva várt folytatás is, még több ABBA dallal és giccsel.

Egyben kaptunk előzményfilmet és folytatást is, így tulajdonképpen két idősíkban játszódik a történet. A jelenben ott van Sophie (Amanda Seyfried), aki azon fáradozik, hogy édesanyja Donna (Meryl Streep), imádott hotelét megnyissa felújított változatában, ami az idilli kis görög szigeten helyezkedik el (ez a valóságban nem létezik). Ám épp kisebb szerelmi válságba kerül a férjével, aki a világ túlsó felén tevékenykedik, és még a megnyitó díszleteit is elmossa egy nagyobb vihar. Mindeközben pedig visszajátszásokat láthatunk a 70-es évekből amikor az anyja, Donna fiatalon (Lily James) megismerkedett a három férfival, akik Sophie lehetséges apái, és arról az időszakról, amikor a szigeten kötött ki.

A színészek játéka ismét tökéletesnek mondható, Lily James remekül alakította a fiatal Donnát, vidám, pörgős stílusának köszönhetően a nézők is legszívesebben felpattantak volna vele táncolni és énekelni. A hasonlóság nagyon szembeötlő közte és Meryl Streep között, és mint kiderült nem véletlenül, ugyanis kilencedik fokú unokatestvérek! A közös ős az 1634-es évekre nyúlik vissza egy bizonyos Henry Howlandhoz, akinek mindketten a leszármazottai. A hírről így reagált Meryl a mirrornak:

– Odavagyok! Micsoda nagyszerű hír, hogy rokoni kapcsolatban állok ezzel a csodálatos teremtéssel.

A fiatal apukák megformázói szintén jól hozták a rájuk írt karaktert (Jeremy Irvine – Sam, Hugh Skinner – Harry, Josh Dylan – Bill szerepében).  Valamint ezúttal Sophie nagymamájával, tehát Donna anyukájával is megismerkedhettünk akit Cher formázott meg. Ami a valóságban azért érdekes, mert Meryl Streepnél össz-vissz csak 3 évvel idősebb.

Az egész egy habkönnyű történet, amitől a világ legdepressziósabb embere is elfelejti minden gondját. Hiába szomorúbb ez a rész, mint az első, mégis egyszerre sír, örül és nevet a lelkes néző. A jó öreg ABBA számokat se feledjük, amiből hallhattunk olyat ami az első részben nem szerepelt, mint például a fiatal kori Donna iskolabúcsúztatásánál szóló When I Kissed the Teacher, ám azért a legnagyobb slágereket ide is belecsempészték, szóval senki nem szenvedhet hiányt, hiszen összesen 20 dalukat hallhatjuk a film során. Érdekes volt látni és hallani azt, hogy a kevésbé képzett hangú színészek milyen jól helytállnak az ABBA zenei világában.

Összességében egy szép képi világgal rendelkező, rengeteg zenével vegyített romantikus musicalt kapunk, ahol a múlt és jelen nagy színészeit vonultatták fel. Azonban továbbra sem lehet túl komolyan venni, hiszen teljesen valóságtalan, de legalább igazi kikapcsolódást nyújt elrugaszkodva a jelentől. A végkifejlet nagyon megható a megunhatatlan slágerekkel, így érthető ha sosem hagyják abba!

Ha nem tudod milyen filmet nézz meg a nyáron akkor itt körülnézhetsz, hogy milyen újdonságok érkeznek a mozikba.

Hozzászólások