Sorozatok

Kirándulás A mi kis falunk forgatási helyszínére

A mi kis falunk című sorozatot 2017-ben kezdte vetíteni az RTL Klub, népszerűsége pedig azóta is töretlen. Kapitány Iván rendezésében készült műsor a a szlovák Horná Dolná című sorozat magyar adaptációja. Az epizódokat egy valós faluban veszik fel az alkotók, amely leginkább a vidéki emberek mindennapjait, apró-cseprő dolgait mutatja be, nagyon humorosan.

A mi kis falunk  egy Pajkaszeg nevű településen játszódik, ahol megtalálható mindenféle lakos. Akad egy nagyravágyó polgármester, az embereken is segítő állatorvos, egy jóképű pap, akiért a helyi hölgyek rajonganak, egy nagyszájú kocsmáros, közmunkások, akik nem szeretnek dolgozni. Él a egy autó mániákus fociedző, aki hallani sem akar esküvőről és rendőrök, pletykás öregasszonyok is, akik tulajdonképpen átlagosak is lehetnének, de mindegyikük egytől-egyig humoros jellemvonásokkal felruházott karakterek, akik esetlenségük miatt, sokszor viccesebbnél-viccesebb szituációkba keverednek.

A sorozatban kiváló magyar színészek kaptak szerepet, így a polgármestert Füleky Károlyt Csuja Imre, dr. Rádi János polgármestert Reviczky Gábor, a rendőr Stokit Szabó Győző, a fociedző Gyurit, Lengyel Tamás, a tanárnőt pedig Udvaros Dorottya alakítja.

 

Hangulatos táj, eldugott kis falu a Pilisben

Lehetőség van arra is, hogy ellátogassunk Pajkaszegre, és megnézzük a forgatási helyszínt, hiszen a jeleneteket nem csak díszletek között vették fel, hanem egy valós helyszínen a Pilisben, méghozzá a Komárom-Esztergom megyében található Pilisszentlélek nevű faluban. Aki szívesen megtekintené, és egyben kirándulna is egyet, bátran ajánljuk, hiszen a táj gyönyörű, egy hangulatos kis völgyben terül el a piciny település. Budapesttől egy óra alatt megközelíthető, de érdemes oda túrákat is szervezni, mert megéri.

A szereplők házai létezőek, ugyanúgy néznek ki, ahogy a sorozatban is, hiszen ezeket a lakásokat a forgatási helyszínek alatt bérlik a készítők. Fő koncepció az volt, hogy olyan helyszínt szeretnének, ahol nincs templom, így volt lehetőség arra, hogy a plébánia a kultúrházban legyen kialakítva. Azonban a valóságban a polgármesteri hivatal és a plébánia egy épületben van.  A legkedveltebb hely, Teca kocsmája, ahol általában több karakter – főképp a közmunkások – gyűlnek össze. A helyet sokan látogatják, sőt, ha épp nincs forgatás, a kocsmába is be lehet menni. Ez jellemző a  sorozat jeleneteiben is feltűnő kakaós briós szoborra is, ami szintén ritkán tekinthető meg. Az utcákon sétálva a nagy melegben fogyaszthatunk jégkását, szóba elegyedhetünk a falubeliekkel, illetve vásárolhatunk Bodri büfénél, ahol Gyuri és Erika fotói mellett melegszendvicseket és kulcstartót is vehetünk. Pilisszentléleken van berendezve A mi kis falunk konkurens községének, Pajkarétnek a kocsmája is, ahol helyet foglalhatunk egy italra.

A helység bármikor látogatható, azonban fontos megemlíteni, hogy a falu elején kialakított parkolóban lehet megállni az autóval érkezőknek, hogy ne zavarják Pilisszentlélek lakóit. Érdemes tehát a Pilisben tenni egy sétát, vagy aki éppen arra jár, látogassa meg ezt a kis falut is.

Hozzászólások