Könyvek

Januárban érkezik Harry herceg memoárja

Károly herceg kisebbik fia az utóbbi években dacol a protokollal, mi több, elhagyta hercegi kötelességeit, hogy úgy élhesse az életét, ahogy ő szeretné. Ez azonban hatalmas visszhangot kapott, mind a médiában, mint családja körében. Interjúkat ad, sőt, jövő év elején megjelenik első könyve Spare, azaz Tartalék címmel. 

Nyíltan beszél az életéről 

Harry herceg hosszú évekig családja, a királynő szolgálatában állt. Ellátta hercegi feladatait, miközben folyamatosan vakuk kereszttüzében volt, magánéletével számtalan sajtó foglalkozott, sőt gyermekkora legszörnyűbb eseményét is kamerák figyelték. Harry gyakran dacolt a királyi hagyományokkal, emiatt többször címlapokon hozták le botrányos bulijait. Amikor megismerte feleségét, első körben számoltak be arról, hogy egy elvált színésznő lett a választottja. Harry és Meghan kapcsolata kezdettől fogva negatívan érintette a királyi családot. A dolgok pedig azóta sem igazán csitultak.

Harry és Meghan esküvőjük után nem sokkal kijelentették, hogy távol maradnának az udvari kötelezettségektől, ami pedig olaj volt a tűzre, hogy Amerikába való költözésük után nem sokkal Oprah műsorában beszéltek a londoni életről. A hatalmas botrányt okozó interjú még jobban elmélyítette a szakadékot a királyi család és Harry között.

Harry arról is ír, hogy élte meg édesanyja halálát

Harry könyve január 10-én jelenik majd meg, a címe pedig egyértelműen jelzi a herceg betöltött szerepét a családjában. Olvasható lesz az, hogy Harry miért döntött arról, hogy végleg Amerikába költözik, továbbá megosztja velünk azt is, ami a címből is kikövetkeztethető, hogy Harry, Vilmos herceg mellett csak tartalék lehet, utalva arra, hogy a fiatalabb testvér valószínűleg nem kerülhet trónra, emiatt saját céljait keresi.
Már most elkönyvelhető, hogy a Spare bestseller lesz, amely nyers és rendíthetetlen őszinteséget ígér, borítóján pedig Harry herceg látható.

Ez a könyv, a lap nyomtatása előtt garantáltan bestseller, “nyers, rendíthetetlen őszinteséget” ígér, a borítón pedig egy acélos külsejű Harry herceg látható.

A 38 éves férfi memoárjaihoz írt sajtóközleményében a Random House azt mondta: „A Spare azonnal visszarepíti az olvasókat a huszadik század egyik legmegrázóbb képéhez: két fiatal fiú, két herceg, akik anyjuk koporsója mögött sétálnak, miközben a világ bánattal és rémülettel figyelte őket. (…) A nyers, rendíthetetlen őszinteségével a Spare mérföldkőnek számító kiadvány, amely tele van betekintéssel, kinyilatkoztatással, önvizsgálattal és nehezen megszerzett bölcsességgel a szeretet örökkévaló erejéről a bánat felett.”

A könyv ugyanazon a napon jelenik meg világszerte, és 16 nyelven lesz elérhető.

Hozzászólások