FilmekMédiaSorozatok

Híres ikerpárok

Legutóbbi cikkünkben, olyan híres párokat gyűjtöttünk össze, akik hosszú évek óta  együtt vannak és eszük ágában sincs, hogy elváljanak. Ők boldogok és ez a legfontosabb. Most azonban az ikerpárokon a sor, hiszen Hollywoodban akadnak olyan hírességek, akik ikertestvérükkel együtt lettek ismertek. 

Ashley és Mary-Kate Olsen

A lányok 1986. június 13-án látták meg a napvilágot Kaliforniában. Ashley két perccel előbb született. Az amúgy is ikrek horoszkópú testvérek, szinte megszólalásig hasonlítottak egymásra, pedig kétpetéjűek. Már hat hónaposan szerepeltek a Bír-lakban (Full-House), John Stamos és Lori Loughlin mellett. A sorozat egészen 1995-ig tartott, de a lányok további filmekben kaptak felkérést. Elsőként az Irány a nagyi! című filmben láthattuk őket, ezt követte később a Két tojás száz bajt csinál és a Kettőn áll a vásár filmek is. Ashley és Mary-Kate cége is ezekben az időkben alakult, amely gyártásában készült a rejtélyvideós sorozatuk: Adventures of Mary-Kate & Ashley, továbbá  2×2 néha sok(k), Az ikrek Malibúból illetve az animációs sorozatuk Az ikrek akcióban. Ash és Mary-Kate ezalatt sem tétlenkedett, a lányok további filmeket dobtak a piacra, szinte minden évben készült egy-egy olyan, amelyben ők voltak a főszereplők. Ilyen például az Anya kerestetik, Párosban Párizsban, Karibi vakáció, Római ikervakáció, New York-i bújócska. Legutóbbi filmjükért 2005-ben Arany Málna jelölést is kaptak.
Ashley és Mary-Kate a magánéletüket óvják, azonban néhány dolog kiderül róluk. A New York University hallgatói voltak, azonban ezt mindketten feladták. Mary-Kate anorexiában szenvedett, kórházi ápolásra szorult. 2015-ben Ashleyt  fáradtság és rosszullétek kínozták, a vizsgálatok során Lyme-kórt állapítottak meg nála.
Mary-Kate Oliver Sarközy, a francia elnök testvérének felesége, akivel 2012-ben ismerkedtek meg. Ashleynek is több kapcsolata volt, köztük egy 58 éves milliárdos, Richard Sachs-al járt, akivel 2017-ben szakítottak. Jelenleg a pletykák szerint Louis Eisner művésszel jár együtt. A lányok mostanság a divatcégükkel foglalkoznak.

Cole és Dylan Sprouse

1992. augusztus 4-én születtek Olaszországban, Dylan kettejük közül az idősebb. Érdekesség, hogy felmenőik között angol, cherokee, dán, skót és német is van. A család később visszaköltözött Amerikába, ahol végül a szülők a válás mellett döntöttek. Először egy reklámfilmben szerepeltek, majd nem sokkal később a Grace Under Fire című sorozatban Patrick Kelly szerepét kapták meg, amelyet felváltva játszottak. Első filmjük az Apafej volt, ahol Adam Sandler fiát alakították, szintén ketten, jelölést is kaptak a Fiatal Művészek díjára. Dylan és Cole ezután végre együtt is játszhattak, hiszen Johnny Depp és Charlize Theron mellett voltak láthatóak, Az asztronauta című filmben. Legtöbben a Jóbarátok című sorozatból emlékeznek a Sprouse testvérekre, hiszen Rachel és Ross fiát, Bent alakították. Az ikreket ezen kívül a Zack és Cody élete Disney sorozatból ismerhetjük, ez hozta számukra az igazi áttörést.
A fiúk 2005-ben alapították meg első cégüket a Sprouse Brost, amely DVD-ket, videójátékokat, ruhákat, sportfelszerelést forgalmazott, hét évvel később azonban a vállalatot megszüntették. Dylan és Cole szívesen jótékonykodik is, ezért a  KIFIA nemzetközi nagykövetté választotta őket.
Jelenleg Cole saját fotós karrierjét egyengeti, emellett főszereplője a Riverdale című sorozatnak, amelyben Jughead Jonest alakítja. Legújabb filmje, a Five Feet Apart, márciusban érkezik a mozikba. Jelenleg Riverdale-s kolleganőjével Lili Reinharttal jár. Dylan saját céget alapított, a színészkedést kissé háttérbe szorította, azonban azért néha-néha feltűnik. Legutóbb Kygo – Thing About You című klipjében láthattuk őt szerepelni. Randizott Miley Cyrussal, Daveigh Chase színésznővel, de például járt Cara Crane-el és Dayna Frazerrel is. Jelenleg a magyar modell, Palvin Barbi a párja.

Joel és Benji Madden  

A Good Charlotte zenekar híres testvérpárja, 1979. március 11-én született, Marylandben. A fiúk hamar a zenélés mellett döntöttek, Joel éneket, Benji gitárt tanult. 1996-ban alapították meg a Good Charlotte rock együttesüket, amelyhez néhány barátjuk is csatlakozott.  Nevüket egy mesekönyv ihlette.
Érettségi után a Madden testvérek Kaliforniába mentek zenélni, pont arra a helyre, ahol anno a példaképük, a Green Day is indult. Egy tehetségkutató megnyerése után kezdtek turnézni, karrierjük pedig az első lemezük után indult be, 2000-ben. A zenekar ezt követően több nagy -és kislemezt adott ki, sikerük töretlen. Joel 2006-ban ismerkedett meg Nicole Richie-vel. A pár közel egy évvel később jelentette be, hogy babát várnak, 2008-ban meg is született a kislányuk, 2009-ben pedig kisfiúk, Sparrow is. Joel és Nicole 2010-ben házasodott össze, azóta Kaliforniában élnek. Joel 2011-ben az ausztrál Voice zsűritagja volt. Az ikrek szigorúan vegetáriánusok.
Benji együtt járt Paris Hiltonnal, de románcuk nem tartott sokáig. Jelenleg a híres színésznővel, Cameron Diazzal alkot egy párt.

Gabriela és Daniela Spanic 

Gaby és Daniela Venezuelában jöttek világra, de kevesen tudják, hogy az édesapjuk és családja a ’40-es évek végén vándorolt ki Horvátországból. 1973-ban születtek, Gabriela balett-táncos és színésznő szeretett volna lenni, míg Daniela informatikusnak tanult. Gaby tagja volt egy balettársulatnak, majd később kisebb szerepeket kapott sorozatokban. Daniela modellkedett, ezután a La Duda telenovellában szerepelt. A Paula és Paulina sorozat kapcsán felmerült a pletyka, hogy Dani ikertestvére dublőre, azonban ezt cáfolták a színésznők. Többen azt hisszük, hogy az ikrek elválaszthatatlanok, azonban a két nő egy időre eléggé eltávolodott egymástól, méghozzá azért, mert Daniela férje nem kedvelte Gabyt. Később a testvérek elsimították a problémát, Daniela azóta Mexikóvárosban él családjával.
Gaby szintén modellkedett, de őt több sorozatban láthattuk. Az áttörést a  La usurpadora, azaz a Paula és Paulina hozta el számára, amelyben egy ikerpárt alakít. Később A betolakodóban is hasonló szerepe volt. Gaby első gyermeke 2008-ban született, Jesús nevet kapta.

Bill és Tom Kaulitz

A fiúk 1989. szeptember 1-jén születtek, Tom tíz perccel előbb, mint öccse.
Már gyerekkorukban érdeklődtek a zene iránt, főképp, mert szüleik elváltak, édesanyja pedig egy rockbanda gitárosához ment hozzá. Billt inkább az éneklés érdekelte, míg testvérét a gitár, dalszövegeket pedig már tíz éves korukban írtak. Az ikrek aztán megismerkedtek a későbbi Tokio Hotel tagjaival Georggal és Gustavval, majd fellépéseket vállaltak Devilish néven. 2005-től váltottak nevet, karrierjük is beindult és Tokio Hotelként számos lemezt jelentettek meg, nemzetközileg 2008-tól lett ismert a banda.

Bill tíz éves kora óta festeti a haját és számos piercinget visel magán: pl szemöldökében, nyelvében, fülében, ajkában. Testvérével a Deutschland sucht den Superstar, német tehetségkutatójának zsűrijében is voltak.  Tom 2015-ben vette el akkori szerelmét, Ria Sommerfeldet, de pár hónappal később elváltak. Jelenleg Heidi Klum modellel jár.

Ti követtétek az ikrek munkásságát? 

Hozzászólások