Sorozatok

Hamarosan érkezik az Interjú a vámpírral sorozat

Emlékeztek még Brad Pittre, amint vámpírként látható 1994-ben? Na és Tom Cruise-ra, mint Lestat? A híres és ikonikus filmből, most sorozat készül, amelynek előzetesét már be is mutatták, ősszel pedig debütál is az Interjú a vámpírral első epizódja.

Anna Rice azonos könyve alapján készült el, majd 1994-ben mutatták be az Interjú a vámpírral filmet, amelybe olyan hírességeket válogattak össze, mint Tom Cruise, Brad Pitt, Antonio Banderas, és az akkor még csak tizenkét éves Kristen Dunst. A fantasy sikeres lett, számtalan díjra is jelölték, de a legfőbb az Oscar-jelölés volt. A Guns N’ Roses a Sympathy for the devil dalával pedig hozzájárult a filmhez, hiszen az egyik betétdala lett. Most 2022-ben újra leporolták a sztorit és érkezik a sorozat is.

Mit tudunk a sorozatról?

Rolin Jones showrunner jelentős változásokat ígér a könyvhöz és a filmhez képest. Egyelőre hét epizód készült el, amely nem fedi le a regényt, de a továbbiakban szeretnék Rice történeteit folytatni.

A sorozatban Daniel Molloy újságíró sok-sok évvel korábban, riporteri pályafutása elején megpróbált interjút készíteni Louis-al. Mivel ez totális katasztrófa volt, évtizedekkel később Louis ad még egy esélyt Daniel-nek. “Negyven évvel később Daniel már nem az a fiú, aki kezdőként a vámpírral beszélgetett. Karrierje csúcsán van, sikeres, ezért most nem hagyja magát, sokkal ravaszabb, mint volt. Nem engedi, hogy Louis hazudjon neki, akármennyire is fél.” – mondta az újságíró karakterét alakító Eric Bogosian.

A szereplők is kiválasztásra kerültek. Lestatot, a Belle című filmben is szereplő Sam Reid alakítja, míg Louis a Trónok harcában is látható Jacob Anderson lesz. Claudia szerepét a tizenkilenc éves Bailey Bass kapta meg. Csatlakozott az alkotáshoz Mark Johnson, mint producer, illetve az írónő Anna Rice fia, Christopher Rice is. Jones univerzumot szeretne felépíteni Anna Rice könyeiből, így biztosan lehet számítani a történet folytatására.

 

A sorozat itt-ott eltér könyvtől

Eredetileg az Interjú a vámpírral Daniel Molloy riporter és Louis de Pointe du Lac vámpír beszélgetésével kezdődik, aki elhatározta, hogy elmeséli élettörténetét. Louisianában 1791 körül Louis ültetvénytulajdonost megkeresi a titokzatos Lestat de Lioncourt, aki átváltoztatja, és halhatatlan társává válik. Ahogy telnek az évtizedek, Louis belefárad a halhatatlanságba és az emberi szenvedésbe, és egyre inkább összetűzésbe kerül Lestattal és az emberi vérrel való táplálkozásról alkotott eltérő nézeteik miatt. Attól tartva, hogy Louis elhagyja őt, Lestat egy embergyereket vámpírrá változtat, hogy okot adjon Louisnak a maradásra. Louis heves vonzalmat kezd érezni Claudia iránt, de a családi kötelék megromlik, amikor kiderül, hogy Claudia teste soha nem fog kifejlődni; örökre felnőtt nő marad a gyermek testében. Claudia azt tervezi, hogy megöli Lestatot, amiért erre a sorsra ítélte. A történet azzal ér véget, hogy Molloy könyörög Louisnak, hogy változtassa vámpírrá és adjon neki örök életet; Louis undorodva eltűnik, Molloy pedig elhatározza, hogy felkutatja Lestatot, aki reményei szerint teljesíti a kérését.

Az alkotók a filmhez képest színes bőrű karakterekkel erősítenék a sorozatot. Az AMC újra kívánja képzelni a szereplők hátterét, különösen, ha azok a New Orleans-i rabszolgaság történetéhez kapcsolódnak. Anderson, afro-karibi származású színész, aki az ültetvénytulajdonos Louis szerepét ölti magára, el kell tűnődnünk, vajon az AMC-nek szándékában áll-e megváltoztatni Louis történetét? Bármi is történik, úgy tűnik, hogy a kreatív csapat elkötelezett az iránt, hogy tiszteletben tartsa Rice munkáját.

És mikor láthatjuk a sorozatot? Nos, az Interjú a vámpírral október 2-án jelenik meg. 

Hozzászólások